Linda Eide er ein av dei mest folkekjære formidlarane landet vårt har å by på, og i vår vart ho kåra til ein av dei 15 mest vestlandske vestlendingane av juryen til Bergens Tidende.

Ei solskinshistorie

At ho er lesbisk, verkar viktigare for andre enn det er for ho. – Men det er noko eg kan seie, som aldri har vore hindra på nokon som helst måte i å leve det ut, medgir Linda Eide.

Publisert Sist oppdatert

Linda Eide gjekk ut av Norsk Journalisthøgskole i 1990, med ei hovudoppgåve med tittelen «Er det språktvang i den frie pressa?» Der tok ho føre seg nynorsken si stilling i NTB og åtte riksdekkande Oslo-aviser. Ho har halde på dette engasjementet for nynorsk i media, og på internettsidene til Mållaget kan ein lese at ho tok offentleg til motmæle då Blikk nekta journalistar å skrive nynorsk der for 15 år sidan. For at Blikk skulle få intervjue henne no, måtte vi love å skrive intervjuet på hennar målform.

Nynorsken er ein særs viktig del av identiteten hennar, og ho har sagt at dess tryggare du blir på identiteten din, dess meir open blir du. Så det var naturleg for Blikk å opne intervjuet med henne med å spørje om det også gjeld i høve til å vere skeiv?

– Eg lever eit ganske straight og vanleg liv. Tenkjer ikkje på det som ein identitet fordi vi ikkje må forsvare det lenger. Eg er ikkje i slike omgivnader. Det gjer meg svært opprørt at andre må leve i skjul og bu i land der det til og med er straffbart å vere homofil.

Ikkje noko tåkeslør

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS