Kokk uten kjøtt

Kristiane Søbak blir like opprørt av kjøttindustriens behandling av dyr som hun blir av diskri­minering på grunn av seksuell orientering eller kjønnsidentitet. – Jeg klarer ikke å se forskjellen lenger.

Publisert Sist oppdatert

Kristiane og Sara har invitert ni av sine skeive venner på vegansk middag hjemme i loftsleiligheten på Bislett. Mens kokken Kristiane lager maten, henger Blikk over komfyren der vegisterkaker, soyapølser og Oumph! småfreser i ulike stekepanner. Glinsende hjemmelaget rødkål med stjerneanis putrer på én plate, poteter som glaseres i mørkt, karamellisert sukker på en annen. For et år siden bestemte Kristiane seg for å kutte ut alle dyreprodukter fra kostholdet, ikke bare kjøtt og fisk.

KRISTIANE: Det har vært en prosess der jeg har prøvd ut alle varianter. Fra pescetarianer, som ikke spiser kjøtt, men kan spise fisk, til fleksiterianer, altså vegetarianer på deltid, og lakto-ovo-vegetarianer som spiser egg- og meieriprodukter som melk, yoghurt og rømme. Det er mange varianter av vegetarismen, og nå praktiserer jeg et vegansk kosthold.

Et enkelt valg

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS