Kokk uten kjøtt
Kristiane Søbak blir like opprørt av kjøttindustriens behandling av dyr som hun blir av diskriminering på grunn av seksuell orientering eller kjønnsidentitet. – Jeg klarer ikke å se forskjellen lenger.
Kristiane og Sara har invitert ni av sine skeive venner på vegansk middag hjemme i loftsleiligheten på Bislett. Mens kokken Kristiane lager maten, henger Blikk over komfyren der vegisterkaker, soyapølser og Oumph! småfreser i ulike stekepanner. Glinsende hjemmelaget rødkål med stjerneanis putrer på én plate, poteter som glaseres i mørkt, karamellisert sukker på en annen. For et år siden bestemte Kristiane seg for å kutte ut alle dyreprodukter fra kostholdet, ikke bare kjøtt og fisk.
KRISTIANE: Det har vært en prosess der jeg har prøvd ut alle varianter. Fra pescetarianer, som ikke spiser kjøtt, men kan spise fisk, til fleksiterianer, altså vegetarianer på deltid, og lakto-ovo-vegetarianer som spiser egg- og meieriprodukter som melk, yoghurt og rømme. Det er mange varianter av vegetarismen, og nå praktiserer jeg et vegansk kosthold.
Et enkelt valg
Fra stekeovnen hvisker plantesmørstekte epler og svisker til oss at det snart er jul. Matlukta i det åpne kjøkkenet kunne lett lurt gjestene rundt langbordet til å tro at de snart får servert en klassisk skinkestek, hadde de ikke visst bedre. Én av dem er vegetarianer, resten er kjøttetere i mer eller mindre grad. Og alle bedyrer at de elsker vegansk mat når Kristiane lager den.
Digital
12 måneder
699,-
KJØP
Digital + Magasin 12 måneder
798,-
KJØP