Sondre Lerche som fikk platekontrakt med Virgin Records da 
han var 16 år, skrev i 2014 filmmusikken til «The Sleepwalker» 
og ga ut albumet «Please». Det sikret ham to Spellemannprisen-­nominasjoner som årets popsolist og årets tekstforfatter.
Sondre Lerche som fikk platekontrakt med Virgin Records da han var 16 år, skrev i 2014 filmmusikken til «The Sleepwalker» og ga ut albumet «Please». Det sikret ham to Spellemannprisen-­nominasjoner som årets popsolist og årets tekstforfatter.

Sondres styrkemedisin

Sondre Lerche forsøkte aldri å bli en av de tøffe gutta på ungdomsskolen i Bergen. – Jeg skjønte veldig tidlig i livet at jeg ikke hadde lyst til å tilpasse meg normene, og at det kunne være en styrke å være annerledes.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med gratismagasinet Sentrum i Bergen for noen år siden fortalte Sondre Lerche (36) om sin skeive fanbase i USA: «Jeg husker jeg hadde en ganske intens homofil fanskare på vestkysten i begynnelsen. Jeg var jo liten og søt og lagde popmusikk!» sa Lerche til Sentrum og forteller videre at den skeive fansen også tok kontakt. Etter hans første konsert i San Francisco fikk han spørsmålet: «You’re gay, right?», av en håpefull ung mann. I sin forvirring svarte Lerche: «No, I’m sorry».

Hvorfor appellerer Sondre Lerche til skeive popfans og er han egentlig skeiv selv? Blikk møtte Sondre Lerche ved Lille Lungegårdsvannet i Bergen for å grave litt i materien.

– Jeg har aldri kjent meg igjen i de stereotypiske mannsrollene. Du vet den kantete A4-boksen. Jeg skjønte veldig tidlig i livet at jeg ikke hadde lyst å passe inn i de normene og at det kunne være en styrke å være annerledes, sier en opplagt Lerche til Blikk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS