TRANS
Ikke-binære anerkjennes ikke av det offentlige helsesystemet. Illustrasjonen er laget av Thomas Salander som stilte ut bildet «David Wojnarowicz’s Jacket Keeps Me Warm At Night» på utstillingen «Grenseløs» i Oslo i mai 2022.
David Wojnarowicz’s Jacket Keeps Me Warm At Night.
– Jeg har hørt historier om folk som opererer på seg selv
«Mitt navn er Isak og jeg er en åpen transmann som trenger hjelp til å fjerne bryst, jeg er i utredning hos Rikshospitalet i Oslo og har vært det i nesten to år». Slik introduserte Isak Bradley sin kronerulling på Spleis.no for tre år siden.
I dag er Isak Bradley (33) leder av Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI) og forteller til Blikk at kronerulling nå er mer utbredt enn da han gjorde det.
– Jeg hadde ikke sett så mange spleiser den gangen. Det var skummelt å spørre om hjelp fra fremmede og dele den offentlig. På den tida var jeg mer usikker enn jeg er i dag, men jeg hadde ikke råd til å betale hele operasjonen selv, forteller Bradley som fikk inn 13 000 kroner fra 53 ulike givere.
– Jeg tror mange kjenner på at det å spørre om hjelp er en ganske stor ting, og at de tenker at de må klare seg på egenhånd, sier Bradley.
Opp mot millionen
Digital
1 måned
89,-
KJØP
Digital
12 måneder
699,-
KJØP
Digital + Magasin 6 måneder
449,-
KJØP
Digital + Magasin 12 måneder
798,-
KJØP