TRANS

Ikke-binære anerkjennes ikke av det offentlige helsesystemet. Illustrasjonen er laget av Thomas Salander som stilte ut bildet «David Wojnarowicz’s Jacket Keeps Me Warm At Night» på utstillingen «Grenseløs» i Oslo i mai 2022.

– Jeg har hørt historier om folk som opererer på seg selv

«Mitt navn er Isak og jeg er en åpen transmann som trenger hjelp til å fjerne bryst, jeg er i utredning hos Rikshospitalet i Oslo og har vært det i nesten to år». Slik introduserte Isak Bradley sin kronerulling på Spleis.no for tre år siden.

Publisert Sist oppdatert

I dag er Isak Bradley (33) leder av Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI) og forteller til Blikk at kronerulling nå er mer utbredt enn da han gjorde det.

– Jeg hadde ikke sett så mange spleiser den gangen. Det var skummelt å spørre om hjelp fra fremmede og dele den offentlig. På den tida var jeg mer usikker enn jeg er i dag, men jeg hadde ikke råd til å betale hele operasjonen selv, forteller Bradley som fikk inn 13 000 kroner fra 53 ulike givere.

– Jeg tror mange kjenner på at det å spørre om hjelp er en ganske stor ting, og at de tenker at de må klare seg på egenhånd, sier Bradley.

Opp mot millionen

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS