Urix

«Jeg er det første og eneste arabiske Knesset-medlemmet som omfavnet lhbt- samfunnet, selv før jeg ble valgt inn i Knesset», sier Ibtisam Mara’ana om sitt engasjement for hjemløse ung skeive arabere.

Tak over hodet for unge arabere

Publisert

ISRAEL LAGER et lhbt+senter og to botilbud for unge skeive arabere i byen Haifa, den tredje største i landet. Etablering ble bestemt etter en voldsepisode der en 16 år gammel arabisk gutt ble knivstukket av brødrene sine utenfor et skeivt pensjonat.

Sentrene er de første av sitt slag i landet og legges til områder med arabisk majoritet. En talsperson for sosial- og velferdsdepartementet sier at de skal stå klare løpet av seks måneder.

Flere religiøse grupperinger har protestert mot initiativet, som kom etter press fra Knessets Ibtisam Mara’ana. Etter å ha snakket med unge skeive arabere i Israel, oppdaget Arbeiderparti-politikeren at flertallet manglet hjelp og nødtilbud, blant annet tak over hodet. De etterlyste også morsmålsundervisning. Språkopplæringen i landet styres av israelere, men det er nå bestemt at de nye sentrene skal bruke arabisk som hovedspråk.

«Vi snakker kort sagt om å redde liv, her», sier Or Keshet i den israelske lhbt+organisasjonen The Aguda. «Vi jobber med å plukke opp mennesker fra gata. Unge som kan falle inn i prostitusjon, fattigdom og rusavhengighet. De er blitt kastet ut hjemmefra og har opplevd seksuell, fysisk og verbal vold fra egne familier. Målet vårt er å tilby dem et varmt sted, en seng, mat og grunnleggende menneskelig omsorg».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS