Ja til surrogati?

Publisert

Blant sakene som har skapt stor diskusjon internt i LLH er organisasjonens holdning til surrogati og om Norge bør gi bistand til land med tydelig antihomo-politikk. Mest spenning er likevel knyttet til spørsmålet om organisasjonens navn. I helgen skal en åtte års lang debatt endelig landes.

Ja til surrogati i Norge?

Holdningen til surrogati har skapt stor debatt i Norge, og kanskje overraskende også i LLH. Med svært begrenset mulighet for adopsjon for likekjønnede par, ser mange homofile menn surrogati som eneste mulige løsning til å få barn. Samtidig har surrogati flere etiske implikasjoner som har skapt stor debatt i organisasjonen. Forslaget som ligger på bordet til helgas landsmøte er at Norge åpner for ikke-kommersiell surrogati. Vedtaket vil fattes søndag.

Mot en navneendring?

Siden 2006 har det pågått en navnedebatt i LLH-Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, Navnet i seg selv forteller en historie, fra nødvendig usynliggjøring i Forbundet av 48 til en stolthet og bevisst synliggjøring av lesbiske og homofile i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring til synliggjøring av alle gruppene ved å også inkludere bifile og transpersoner i 2008. Spenningen er knyttet til de to nye navneforslagene LHBT-Norge og STOLT når debatten setter i gang lørdag.

Åpner skeivt

Lørdag morgen synges landsmøtet åpent av Oslos Fagottkor- Norges peneste og eneste homsekor før Likestillings- og diskrimineringsombud formelt åpner Landsmøtet. Statsminister Erna Solberg har gitt sin videohilsen til landsmøtet.