Podkast

I podkasten «Ring the Alarm» drar den lesbiske journalisten Jasmyne Cannick til Jamaica, et av verdens farligste steder å være skeiv.

Jamaicas hemmelige nødhavner

I podkasten «Ring the Alarm» drar den lesbiske journalisten Jasmyne Cannick til Jamaica, et av verdens farligste steder å være skeiv.

Publisert

DEN LESBISKE journalisten og menneskerettsforkjemperen Jasmyne Cannick er kjent i USA for blant annet å ha avslørt serieovergriperen Ed Buck, som nå er dømt for drapene på to afrikansk-amerikanske, homofile menn. Nå hun arbeidet sitt med å dokumentere undertrykkelse og overgrep som ofte blir oversett, underrapportert eller ignorert av annen presse.

I sin splitter nye podkast, «Ring the Alarm!», produsert i samarbeid med det amerikanske lhbt-magasinet The Advocate, har hun gått inn i det jamaikanske lhbt-miljøet og de grove menneskerettighetsbruddene skeive utsettes for i øystaten som ligger i Det karibiske hav like sør for Cuba. I alt er det planlagt åtte episoder av podkastserien.

Den prisbelønte journalisten tar oss med til landets hemmelige nødhavner for homofile og transpersoner der de i et kort øyeblikk kan kjenne på et snev av trygghet. «Jeg har alltid arbeidet med å eksponere afrikansk-amerikanske historier og alt som ofte blir ignorert. Det gjør jeg også i Ring the Alarm», sier Cannick.

«Jeg takket straks ja da jeg ble bedt om å komme til Jamaica og møte lhbt-samfunnet. Spesielt fordi det har vært mye oppmerksomhet rundt skjebnene til skeive i for eksempel Irak og Afghanistan, mens drapene på lesbiske kvinner, homofile menn og transpersoner i Jamaica har fått lite oppmerksomhet. Til nå».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS