Sersjanten for Jamaica Police Federation, David White, protesterer mot innblanding i Jamaicas kultur fra homo- og menneskerettighetsgrupper og krever dem stilt for retten. Protesten kom etter at organisasjonen Human Rights Watch la fram resultatene av en undersøkelse om politiovergrep mot homser. I et brev til avisa Jamaica Observer anklager sersjanten Human Rights Watch «og deres lokale allierte med overlegg sprer ondsinnet løgn om politiet og staten».
Brevet fortsetter med en oppfordring til justisministeren om å «utstede de nødvendige anmeldelser av både utenlandske og lokale agenter og provokatører. Myndighetene og politiet kan ikke holdes ansvarlig for den kulturelle responsen homoseksuelle får av befolkningen» argumenterte brevet fra David White. Brevet fra David White ble utløst av rapporten «Hated to Death» fra Human Rights Watch. Rapporten fordømmer Jamaicas holdninger til seksuelt mangfold, og hevder at det er en klar sammenheng mellom den institusjonelle homofobien og landets hiv og aids krise.
I følge rapporten blir hivsmittede som oppsøker behandling møtt av fordommer, til og med vold, siden viruset blir oppfattet som en homoinfeksjon. Styrelederen i Human Rights Watch, Kenneth Roth, slår tilbake mot protesten fra politiet. – Myndighetene er sikkert skuffet over at toleransen deres for homofobisk vold er avslørt, men de burde adressere problemet i stedet for å skyte budbringeren. Amnesty International fordømmer også kommentarene fra politiet.
– Ikke bare er slike kommentarer et uakseptabelt angrep på yttringsfriheten, selve hjørnestenen i kampen for menneskerettigheter, men de kan også føre til vold og trusler mot menneskerettighetsforkjempere, uttalte en talsperson for Amnesty.
– Det er bekrymringsverdig at slike kommentarer kan oppfattes som aksept for vold eller trusler mot homoseksuelle menn og kvinner, som igjen kan føre til at politiet ikke prioriterer beskyttelse for homomiljøet. Les hele rapporten fra Human Rights Watch her:

  • «Hated to Death»