Masseskytingen

Skeiv Ungdom avlyser sommerleir

– Vi har dessverre landet på at det vil være uforsvarlig av oss å gjennomføre leir på dette tidspunktet.

Publisert Sist oppdatert

Skeiv Ungdom har avlyst årets sommerleir som følge av terrorangrepet forrige helg.

Skeiv Ungdom har opplevd mye press og trakassering allerede før årets Pride-arrangementer, og har meldt inn flere saker og hendelser til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Skeiv Ungdom-leder Jane-Victorius Bonsaksen mener media må ta sin del av skylden.

«Selv om episoden er over nå, så er minoritetspresset noe mange av oss lever med hele tiden», sier Bonsaksen i et intervju med Framtida.

I etterkant av terrorangrepet har Skeiv Ungdom som organisasjon og enkeltmedlemmer opplevd å få hatefulle meldinger både i kommentarfelt, innbokser i sosiale media og på e-post. Ungdomsorganisasjonen politimelder alt de har fått beskjed om og oppfordrer alle sine medlemmer og ansatte om å gi beskjed, slik at de får dokumentert det.

Organisasjonen har sett seg nødt til å oppfordre medlemmene om å unngå sosiale medier, for å verne seg mot omfanget av negative kommentarer om at de fortjente det. Skeiv Ungdom frykter dette vil øke frykt, redsel og en følelse av at majoritetssamfunnet ikke ønsker at de skal eksistere.

I dag gikk Skeiv Ungdom til det skritt å avlyse årets sommerleir. I en melding på Facebook skriver Skeiv Ungdom:

Med tungt hjerte

«Kjære alle sammen, nå har vi sendt ut beskjed til alle deltakere og frivillige om at sommerleiren vår i år er avlyst.

De siste dagene har vi hatt flere grundige diskusjoner om hvorvidt det er forsvarlig å gjennomføre leir eller ikke. Vi har dessverre landet på at det vil være uforsvarlig av oss å gjennomføre leir på dette tidspunktet. Beslutningen kommer på bakgrunn av hendelsen natt til lørdag på London.

Det er med tungt hjerte vi kommer med denne beskjeden, det å få møtes og være skeiv sammen er akkurat det vi trenger nå. Vi har full forståelse for at man blir skuffet og lei seg nå, det er vi også. Ta vare på hverandre og vit at vi kommer til å legge energien vår på å følge opp hendelsen på fredag videre og på å lage en heidundrende bra pridehøst.

Vi oppfordrer alle som har behov for å snakke med noen om å oppsøke de forskjellige hjelpetilbudene som eksisterer.»

Powered by Labrador CMS