Urix

I Japan er like- kjønnede parforhold tillatt, men det eksisterer ingen ekteskaps- eller partnerskapslov som gir juridiske rettigheter. Bildet er for Tokyo-pride i 2016.

Litt lettere for par på flyttefot i Japan

Publisert

I ALT HAR Japan 1719 kommuner. Hittil har skeive par i Japan vært tvunget til å oppløse partnerskapet sitt om de flytter til en ny kommune. I den nye kommunen kan de søke om et nytt partnerskap – om den i det hele tatt har en partnerskapsordning. Men nå har antallet «partnerskapskommuner» som vil signere avtaler med hverandre økt vesentlig, fra to i 2019 til 48 i februar i år. Dette betyr at skeive japanere som flytter mellom disse kommunene nå automatisk får partnerskapet sitt godkjent.

Landet har ingen statlig partnerskap- eller ekteskapslov. Omtrent 30 prosent av landets kommunestyrer utsteder såkalte partnerskapssertifikater. Disse er hovedsakelig symbolske, men kan noen ganger gi fordeler i enkelte kommuner, som tilgang på kommunale boliger, eller mulighet til å samtykke til operasjon på vegne av partneren.

«Samarbeid med andre kommuneadministrasjoner vil bidra til å skape bevissthet rundt systemene som er tilgjengelige for folket, hvilket i neste omgang vil hjelpe seksuelle minoriteter med å styrke sin selvrespekt», sier en representant for kommuneadministrasjonen i byen Oi i Kanagawa Prefecture.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS