Rufus Wainwright synes 50 Cent er sexy og en fantastisk tekstforfatter. Han påstår i tillegg at stjernen er homofil.
Rufus Wainwright blir omtalt som både flamboyant, ekstravagant, frittalende og som et geni. Nå er han  aktuell med sin nye plate «All Days Are Nights: Songs For Lulu» og i den forbindelse blir han intervjuet av det amerikanske livsstilsmagasinet Details. Men praten handler ikke bare om den nye plata. Til Details forteller Wainwright at han ‘vet’ at rapperen 50 Cent er homo.

«Jeg elsker, elsker, 50 Cent. Jeg synes han er sexy og en fantastisk tekstforfatter. Og jeg vet at han er homofil», sier Wainwright.

På spørsmål om hvordan han kan være så sikker i sin sak svarer han:
«Det er den søte lille stemmen hans», sier Rufus Wainwright og legger til at 50 Cent gjerne må ta kontakt hvis han er usikker på hvordan han skal takle legningen han påstås å ha.

«Det er helt ok 50 Cent. Du er velkommen til å ringe meg, uansett tidspunkt. Både kjæresten min og jeg er eksperter. Så du kan komme på middag, og kanskje dessert».

I et intervju med Playboy Magazine i april 2004 var 50 Cent veldig klar på sin holdning til homoseksualitet.
«Jeg likere ikke sopere. Jeg liker ikke å ha homoer rundt meg fordi jeg ikke føler meg komfortabel med hva de tenker. Jeg kan bare ikke omgås homoer og slappe av», forklarte rapperen 50 Cent i intervjuet med Playboy. Men han la vekt på at kvinner som liker kvinner er ok.

Men i 2006 fikk pipen en annen lyd da Elton John i et intervju med Rolling Stone fortalte at han vil spille inn et hip hop-album .
«Det kan bli grusomt, eller fantastisk. Det vet du ikke før du prøver», sa Elton John og fortalte at ønskelista over samarbeidspartnere inkluderte produsent og artist Dr. Dre, gullguttene Pharrell og Timbaland, i tillegg til Snoop, Kanye, Eminem og 50 Cent.

«Elton John er et utrolig talent. Egentlig var det meningen at han skulle komme over en tur og spille inn noe sammen med meg, men det skjedde aldri. Kanskje i fremtiden», svarte 50 Cent i et intervju med Contact Music etter at nyheten om Elton Johns hip hop-planer ble kjent.

Det gjenstår å se om Rufus Wainwrights innbydelse blir mottatt like diplomatisk av 50 Cent.