– Jeg er ikke islamofob, sier Storhaug

Publisert

Da Regnbuedagene annonserte debatten «Homofili og islam  - frykt for hverandre» på Facebook, gikk Skeiv Verden-medlemmet Rizgar til frontalangrep på paneldeltakerne Hege Storhaug og Christian Tybring-Gjedde. Nå svarer de på kritikken. Regnbuedagene i Bergen har invitert Hege Storhaug, informasjonsleder i Human Rights Service, og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP) til debatt om homofili og islam i juni. I panelet sitter også SV-leder Audun Lysbakken, LLH-leder Bård Nylund, Dagbladet-journalist Martine Aurdal og Yousef Bartho Assidiq, prosjektkoordinator for forebygging av radikalisering og ekstremisme i Minotenk. Skeiv Verden-medlemmet Rizgar stilte opp anonymt på Blikk Nett og beskyldte Storhaug og Tybring-Gjedde (FrP) for å være islamofober og at de skyver lhbt-rettigheter foran seg. Han kritiserte også Regnbuedagene i Bergen for at ikke Skeiv Verden var invitert til debatten. Leder i LLH Bergen og Hordaland Daniel Mekki svarte på kritikken.

Kneble kritikk

Nå svarer Hege Storhaug og Christian Tybring-Gjedde på kritikken fra Rizgar i Skeiv Verden. Storhaug og Tybring-Gjedde hevder at de kjemper for homofiles rettigheter i et Europa som ser en fremvekst av ekstreme islamistiske krefter. – Storhaug og Tybring-Gjedde, dere er blitt kalt islamofobe. Hva har dere å si til den kritikken?– Det er en hersketeknikk, et forsøk på å kneble islamkritikk. Begrepet er et påfunn av islamister internasjonalt i kampen mot ytringsfriheten. Jeg er ikke islamofob, men fascistofob. Jeg bekymrer meg for fremtiden på grunn av at islam aldri har gått igjennom en opplysningstid sånn som kristendommen har blitt tvunget til. Nå har vi krefter her i Norge som overhodet ikke ønsker homofile det gode livet, sier Storhaug, som selv er gift med en kvinne. – Hvorfor går han til angrep mot oss som ønsker å forsvare han, og ikke mot sin egen religion? Hvorfor sier han ikke at han ikke finner seg i at hans religion misbruker han som person?, spør Tybring-Gjedde.

Kalifat og sharia

– Hva har dere å si til spørsmålet om dere er redde for at homofile muslimer skal opprette kalifat i Norge? – Det burde jo alle være, det er jo ingen som vil ha et kalifat. Det langsiktige målet er jo å få et kalifat. Når de lærde og muslimer selv sier at de skal ha et kalifat, så betviler ikke jeg det, sier Tybring-Gjedde. – Jeg tror ikke på det i vår levetid, selvsagt ikke, føyer Storhaug til. – Nå ser vi en demografisk endring, der de muslimske gruppene vokser hurtigst i Europa. Jo flere av muslimene som omfavner sånt tankesett, desto større humanistiske og demokratiske utfordringer får vi. Jeg er forundret over at ikke flere bekymrer seg for den utviklingen. – Dere bruker ofte ekstreme eksempler som halshogging og kapping av hender i debatter om islam. Hva med mer dialog?  – Politikere skal ikke drive dialog med den type krefter, fordi det gir dem legitimitet. Jeg forstår ikke hvorfor man skal ha dialog med kommunister, fascister, nazister eller islamister. Alle er totalitære krefter som vil bryte ned samfunnet vårt. Man må gå til de sekulære kreftene, ikke til de repressive. De sekulære kreftene er små, men de vokser frem, sånn som for eksempel LIM-nettverket (Likestilling, integrering og mangfold).

Ihuga homoforkjemper

– Dere er også blitt beskyldt for å skyve lhbt-rettigheter foran dere. Hvor opptatt er dere av lhbt-rettigheter?– Først tar vi alle grupper som diskrimineres i islam, som kvinner, jøder og homofile og prøver vi å forsvare dem, og så sier de at vi skyver dem foran oss. Hva skal vi ellers gjøre? Som politiker jobber man for de gruppene som er utsatt, svarer Tybring-Gjedde.– Hvor opptatt er Human Rights Service og FrP opptatt av lhbt-rettigheter?– Det er en testsak. Hvis ikke vi klarer å beskytte homofiles rettigheter, kvinners rettigheter og jøders rettigheter, så er vi ferdige. Det er mitt budskap, sier Storhaug.– Ja, det er også mitt budskap. Mange har ikke forstått hva frihet er. Jeg er opptatt av at mine barn og barnebarn også i fremtiden skal kunne leve i et fritt samfunn hvor man får si hva man vil og være hvem man vil, sier Tybring-Gjedde. – Du finner ikke en mer ihuga homoforkjemper på Stortinget enn han. Det viktigste er at homofile selv våkner opp og ser hva som står på spill. Det første kraftige advarselet så jeg midt på 2000-tallet, da ordføreren i Amsterdam, frihetsborgen i Europa, advarte homofile mot å gå hånd i hånd på gaten, avslutter Storhaug.  

Powered by Labrador CMS