Den orginale «The L word»
Den orginale «The L word»

Transmenn til L Word

Denne nyheten har skapt oppmerksomhet fordi «the L Word» i de senere årene har fått kritikk for sin dårlige representasjon av transpersoner.

Publisert Sist oppdatert

Les også

DEN LEGENDARISKE SERIEN «The L Word» gjenopplives. Denne gangen blir vi også kjent med nye, skeive karakterer.

Serien som gikk fra 2004 – 2009, får åtte nye episoder som skal vises på Showtime med premiere senere i høst, dato er ennå ikke satt. Ilene Chaiken, som skapte den originale serien, står ifølge PinkNews som produsent. Regissør Marja-Lewis Ryan tar ansvar for å styre skuta framover.

«The L Word» ble en ekstremt populær serie verden over. Serien handler om en gjeng lesbiske venner i Los Angeles, deres forhold seg imellom, og til familiene sine. Få serier har hatt så stor betydning for lesbiske, og bidratt så sterkt til å synliggjøre skeive historier i mainstream-kulturen. Sjeldent har lesbiske, eller skeive generelt, blitt representert i så stor grad på tv.

Nå har også casting-prosessen av den nye sesongen startet. PinkNews bekrefter at Jennifer Beals, Leisha Hailey og Kate Moennig vil fortsette i rollene som Bette, Alice og Shane. En av de mest oppsiktsvekkende casting-valgene er likevel at produsentene er på utkikk etter to transmenn i serien som starter innspillingen i Los Angeles i sommer. I tillegg ønsker de seg en asiatisk transmann i 30-årene som er villig til å spille på nakenhet og sex.

Denne nyheten har skapt oppmerksomhet fordi «the L Word» i de senere årene har fått kritikk for sin dårlige representasjon av transpersoner. I originalserien var en av karakterene, Max, en transmann. Men han ble spilt av cis-kvinnen Daniela Sea. Max’ prosess og kjønnsbekreftende behandling ble ifølge kritikere vist på en problematisk og uriktig måte. Som en av tv-historiens første transmenn, ble Max skildret stereotypisk.

Chaiken understreker til PinkNews at dette er noe serieskaperne nå har tatt til seg: «Verden har endret seg; vi har lært mye. Jeg vet mer nå enn før, og det er jeg glad for»

Les også