Jentepuben i Trondheim har vært sterkt savnet blant trønderlesbene. Nå inviterer initiativtaker Janne Serine Størseth til fast jentepub én gang i måneden på Metro.

I desember 2008 var det slutt for den populære jentepuben på Kafe Larssen i Trondheim etter over ett år med fast jentepub. Etter ett og et halvt år uten pub, er det endelig klart for et eget tilbud for jentene igjen.

– Jeg har fått mange henvendelser fra jenter som vil ha tilbake puben. Det er tydelig at det har vært et savnet tilbud, så det er veldig gøy at vi kan invitere til jentepub igjen, sier initiativtaker Janne Serine Størseth.

Hun sto også bak jentepuben på Kafé Larssen som måtte avvikles etter at Kafé Larssen måtte slutte med kveldarrangementer. Ingen andre utesteder i byen var i stand til å love bort én fast kveld i måneden, men omsider kom en avtale med Metro på plass.

– Jeg syns det er kjempefint at Metro setter av en dag i måneden utelukkende for jenter. I utgangspunktet ønsket vi at jentepuben skulle være et alternativ til Metro som har åpent uansett, men jeg tror ikke det spiller så stor rolle hvor det er, så lenge det er noe positivt som skjer, sier Størseth som også har fått LLH Trøndelag med på laget.

– LLH Trøndelag stiller med økonomisk garanti, så det har gjort det lettere å starte opp igjen. Da blir det ikke så stor økonomisk risiko dersom det ikke skulle komme folk, men vi satser på at det blir like populært som sist, sier Størseth.

Jentepuben på Kafé Larssen har vært et populært og etterlengtet tilbud blant jentene i Trondheim og trakk rundt 80 – 100 gjester hver gang. Når jentepuben sparkes i gang igjen 21. mai, håper Størseth at både gamle og nye fjes tar turen til Metro.

– Det var kjempebra stemning hver gang vi hadde pub, så jeg håper på det samme denne gangen. Det eneste negative er at vi ikke får inkludert de under 20 siden det 20-års grense på Metro, men da kan vi kanskje i det minste lokke de litt eldre jentene på pub, sier Størseth.

DJ Svinsesvanse sørget for en verdig avslutning i 2008 og er selvfølgelig klar bak spilleren for å innvie den nye jentepuben på Metro fredag 21.mai.

Jentepub på Metro, fredag 21.mai, klokken 22.00. Aldersgrense: 20 år. CC: 50 kroner.