Olve Løseth (Jesus) og Mads Bones (Judas) i Jesus Christ Superstar på Trøndelag Teater.
Olve Løseth (Jesus) og Mads Bones (Judas) i Jesus Christ Superstar på Trøndelag Teater.

Sjikane mot Jesus Christ Superstar

Trøndelag Teater reagerer på sjikane og ukvemsord fra publikum.

Publisert

I et offentlig innlegg på Facebook skriver skuespiller Ståle Kvarme Tørring om to hendelser med sjikane og ukvemsord fra publikum. Kvarme Tørring spiller i forestillingen Jesus Christ Superstar på Trøndelag Teater.

I innlegget skriver Ståle Kvarme Tørring:
Trondheim, Norge 2020

To personer, to kvelder, har skremt meg med tanke på hvor kort vi er kommet. I forestillingen jeg spiller i ved Trøndelag teater svikes den ene karakteren av den andre. Og sviket blir gjennomført med et kyss. Judas sviker Jesus med et kyss.

Siste to kvelder har det det kommet ukvemsord og sjikane på dette punktet av forestillingen, skremmende for dem i samfunnet som har måttet kjempe for å kunne være åpne om hvem de er og hvem de elsker. Man kan flire av det, si at det var våsete gjort etc. MEN hva med han/hun som satt bortenfor, som ble dyttet lenger inn i usikkerheten, frykten for ikke å bli godkjent som den man er født som. Hva med han/hun som ikke får sove i natt fordi noen rokket ved tryggheten deres? Hva med han/hun som pga av dette ble dyttet enda nærmere stupet?

Jeg kan ikke som kollega, venn og medmenneske la slik sjikane stå uten at den blir motsagt. Vær så snill å tenk over hvordan dine ytringer vil ramme andre.

Hatytringer og sjikane mot mennesker, grunnet seksualitet, kjønn, farge, religion, fasong er IKKE greit!! Hatytringer og sjikane er ikke greit, uansett.
Ståle
Skuespiller

Teatret skal være et trygt sted

Trøndelag Teater har også kommentert sjikanen på sin Facebook-side, og skriver:

På Hovedscenen spiller vi for tiden musikalen "Jesus Christ Superstar". I den siste tiden har vi opplevd to tilfeller hvor det har vært ropt krenkende ord fra publikum under scenen hvor Judas og Jesus kysser. Dette er ikke akseptabelt. Både våre skuespillere og vårt publikum har opplevd dette som vondt og ubehagelig. Trøndelag Teater har nulltoleranse for diskriminering og trakassering. Teatret skal være et trygt sted for alle, uavhengig av kjønn, legning, religion og etnisitet ❤️🧡💛💚💙💜

Skjermdump: Facebook.
Skjermdump: Facebook.