Podkast

Vi har aldri sluttet å ha sex

Podkastserien til forfatteren, journalisten og programlederen Mark Levengood (56) og forfatteren, dramatikeren, komikeren og artisten Jonas Gardell (57), høres ut som en rekke opptak av et gammelt ektepar som sitter og småkrangler. Og det er akkurat hva den er.

Publisert Sist oppdatert

.

De svenske kjendisene Jonas Gardell og Mark Levengood har vært et par i over 35 år. De traff hverandre i 1986, og forlovet seg samme år. I 1995 inngikk de partnerskap og i 2011 giftet de seg. Når de inviterer lytterne hjem i stua i regi av SVT Radio, er de like avslappet og fortrolige med hverandre som lengden på relasjonen skulle tilsi. Og like kjærlige.

Mark er den godlynte, rolige og tålmodige, Jonas den småhissige og skarpe. Mark glatter over, Jonas poengterer. For eksempel når han forteller om Marks irriterende vane med alltid å starte på en ny anekdote idet de skal forlate en middag og «vertskapet nesten står og pusser tennene».

Mark forklarer at det skyldes hans finlandssvenske bakgrunn. I Finland er det svært frekt å avslutte en samtale man ikke har innledet. Mer enn en gang har det låst ham i situasjoner han ikke kommer ut av, for eksempel når en fyllik henvender seg til ham på t-banen og aldri slutter å snakke. Da blir Mark høflig sittende, om det så er forbi sin egen stasjon.

Men det kommer også noe godt ut av det, paret har aldri sluttet å snakke sammen. Og de har aldri sluttet å ha sex. Det er en essensiell del av et langt forhold, ifølge paret som råder en lytter til å bite tennene sammen og gjennomføre akten, selv om både han og typen helst vil sove.

Mark og Jonas som er superkjendiser i Sverige, deler åpent med lytterne smerten over tapet av sine nære og kjære, og også erfaringer med egne profesjonelle nederlag. Men de skjermer sine to barn. Sønnen har Gardell fått sammen med venninnen Ingeborg Svensson, og datteren har Levengood fått sammen med kjønnsforskeren og sosialantropologen Fanny Ambjörnsson.

At ingen av dem snakker om barna offentlig, har gjort mange ekstra nysgjerrige. Mark forteller om en gang da en eldre dame stikker ansiktet opp i hans og konstaterer at han har brune øyne. «Og Jonas har blå, ikke sant?» Jo, Mark bekrefter at Jonas har blå. «Ja, men da har nok barna deres brune øyne, for det er den dominerende fargen», konkluderte damen. «Vel, vi har stått på og hatt oss og prøvd så godt vi kunne», skratter paret, som likevel synes det er svært søtt at forholdet deres er så naturlig for svenskene at de antar at de to har båret fram barna sine helt selv.

.

Powered by Labrador CMS