Josefin Winther. Foto: Francisco Munoz.
Josefin Winther. Foto: Francisco Munoz.

Uendelig på norsk

Josefin Winther turnerer med sitt album «Uendelig lys. Uendelig mørke.»

Publisert Sist oppdatert

Josefin Winther (33) fra Bergen har siden sin debut i 2006 høstet stor anerkjennelse for sine liveopptredener. Allerede som 19-åring fikk hun platekontrakt og ga ut EP samme år. Artisten har siden gitt ut fire album, høstet strålende kritikker og gjort suksess som låtskriver, blant annet med Norges vinnerlåt i Melodi Grand Prix 2014.

Nå debuterer hun med sitt første norskspråklige album, og reiser i den anledning på norgesturné. Winther er kjent for sin gripende tilstedeværelse og kraft på scenen, hvor hun kan fange et hvert rom alene med gitaren. Hun leverer intense konserter, men finner også plass til å dele tanker og følelser med publikum. Og hun gjør det like gjerne med et smil om munnen som med en tåre i øyekroken.

Albumet «Uendelig lys. Uendelig mørke.» kom i midten av oktober, med låter som den fengende singelen «Deg igjen» og «Jeg fulgte bare hjertet».

Turneen starter i hjembyen med konsert i Lungegaardens Kulturarena torsdag 7. november. Siden går ferden til Haugesund, Kristiansand, Trondheim og Jessheim, før det hele ender i Oslo med konsert på Krøsset.

Josefin Winther konserter:
07.11: Gamle NRK, Bergen
08.11: To glass, Haugesund
15.11: DIGS, Trondheim
16.11: Kreti & Pleti, Jessheim
23.11: Krøsset, Oslo
04.12: BlygeHarry, Stavanger
05.12: Vaktbua, Kristiansand

Info: facebook.com/josefinwintherofficial/