Josteins talkshow

Publisert

Jostein Pedersen lanserte nylig talkshowet Torsdag kveld fra London Pub. Hver torsdag ut mai vil han gjøre sitt for å vise bredden og mangfoldet i homomiljøet. Pedersen inviterte til sitt første talkshow i kjelleren på London Pub 3. mai og på gjestelista sto blant andre Linni Meister og Tv-illingene, Frank og Ivar Hesmyr Fallander fra The Amazing Race.– De er jo knusbedårende og publikum fikk vite ALT vi ikke fikk se på tv, sier Jostein Pedersen til Blikk Nett.– Frank og Ivar er en ny type forbilder, og det er de veldig bevisst på. Pedersen forklarer at målet med det nye talkshowet er å skape en scene for folk som vil vise seg fram.– Miljøet er noe annet enn bare dragshow og det skal dette talkshowet vise. Jeg elsker drag jeg, ikke misforstå, men jeg synes det er veldig hyggelig hvis jeg kan bidra til å utvide paletten litt og vise bredden og mangfoldet i miljøet.

Bøtta og Jenny

Torsdag 10. mai har Jostein Pedersen hentet Bøtta Pedersen og allsangdronninga Jenny Jenssen ned i kjelleren på London Pub.

– Hva forventer du å få ut av Bøtta Pedersen som han selv ikke har kringkastet allerede?

– Alt! Det blir en usensurert utgave. Nei, for det første så er jo Bøtta trippelvinner av Årets blogg på GayGala og han har et stort publikum. Han har noe som folk kjenner seg igjen i og som folk liker. Bøtta er bare så mye herligere enn alle andre og jeg tror folk setter stor pris på ærligheten hans, og det at han sier ting som de er, forteller Pedersen. – Bøtta tør å være seg selv, og det synes jeg er prisverdig i en tid da alle skal være så forferdelig vellykket og skal mestre alt. At Jenny Jenssen er gjest på London Pub er ikke like selvsagt.– Jenny Jenssen opptrådte på Skeive dager for første gang for fem år siden. Hun var veldig skeptisk selv og fortalte meg at hun ikke hadde noe der å gjøre fordi homoer er så sofistikerte. Men så gikk hun ut på scenen og ble jo øyeblikkelig omfavnet, sier Pedersen til Blikk Nett og forteller at det var en entusiastisk artist som kom løpende av scenen etterpå. – Da hun kom av scenen ropte hun: «Herregud Jostein, de elsker meg jo!» Siden har hun opptrådt på mange homoarrangement landet rundt. Hun har det i seg at hun slår i bordet og står opp mot urettferdighet, så sånn sett er hun blant venner. På torsdag kommer hun for å gi en smakebit av den nye høstturneen sin som er en allsangturne.

Adresse London Pub

Jostein Pedersen ble en kjent og kjær figur da han i 1994 for første gang ble musikkommentator under Eurovision Song Contest. Han fikk jobben på nytt i 1996 og beholdt rollen fram til 2007 da Per Sundnes overtok. Pedersen brenner fortsatt for Grand Prix og vil selvsagt være tilstede når London Pub arrangerer Eurovision-visning i slutten av mai.– Da kjører vi på med storskjerm i både business-class og økonomiklasse i kjelleren på London Pub torsdag 24. og lørdag 26. mai. Etter tv-overføringene blir det Grand Prix-disco med yours truly, sier Pedersen til Blikk Nett og alle som har danset etter Pedersens pipe tidligere vet at det blir en kveld med klassikere og Grand Prix-glitter du kanskje hadde glemt.

Men hva synes GP-Pedersen om Norges bidrag i år?

– Jeg synes Tooji er veldig flott. Men han er kanskje litt uheldig med låta, siden den ligner veldig på Sveriges bidrag fra i fjor, Eric Saade «Popular», som kom på tredje plass. Jeg tror nok Tooji vil slite litt med det. Pedersen har flere ganger tidligere langet ut mot Sverige og deres Eurovision-bidrag, til stor forlystelse for noen. Svenskene selv har ikke sett det humoristiske i enkelte av Pedersens uttalelser. I 2003 sammenlignet han den svenske bidraget med en Ivar-hylle og i 2010 meldte han følgende om Sveriges bidrag «This Is My Life»: «Unge, søte og urutinerte Anna Bergendahl faller igjennom. Til tross for sangens åpenbare tristesse smiler hun som om det skulle bli forbudt i morgen den dag, og hun er tydelig nervøs». I år er alt glemt og Jostein Pedersen har falt pladask for Sverige.– Åh, Loreen og hennes «Euphoria». Et flott nummer, en flott sang og en flott artist, hvisker Pedersen henrykt. – Alt er bare fryd og gammen nå. Det er jo selvsagt også et mirakel at Thomas G:son, som har skrevet «Euphoria», endelig har klart å lage en moderne poplåt, sier Pedersen til Blikk Nett og legger til at han mener Thomas G:son har påført publikum mange lidelser opp gjennom årene. – Han er mannen bak Carolas «i Evighet», som er et monstrum av en sang, og han skrev Guri Schanke-sangen som ingen husker. Men endelig så klaffer det og alt er tilgitt! Pedersen kan love høy stemning i kjelleren på London Pub når sirkuset braker løs i Baku.– Da skal vi virkelig dyrke Grand Prix-stemningen med flagg og stemmeskjema. Vi skal gjøre alt som ikke er lov å gjøre i Baku, lover han.

Torsdag 10. mai

Torsdag kveld fra London Pub. Gjester: Bøtta Pedersen og Jenny Jenssen. Kl 22, kr 50.

Torsdag 31. mai

Torsdags kveld fra London Pub. Gjester: Sven Henriksen og Lene Wikander. Kl 22, kr 50.