Jubelkonsert på Aksept

Publisert

Tradisjonen tro åpnet Aksept – senter for alle berørt av hiv – portene til den store gamle hagen øverst på Grünerløkka og serverte de over 1 500 fremmøtte en stjernespekket konsertopplevelse. Oslo fagottkor gjorde som de hadde gjort dagen før på hagefesten til Canadas ambassadør til Norge. De sang regnet bort med «Somewhere Over The Rainbow», og dermed var Aksepts 14. hagekonsert offisielt åpnet. Bjarte Hjelmeland var konferansier på årets festkveld der en bukett av artister bidro til å sette søkelyset på Aksepts arbeid med hivpositives livssituasjon. Blant artistene som underholdt var komiker og skuespiller Lene Kongsvik Johansen. Hun var sist med i 2009, og forteller til Blikk Nett at hun setter pris på å være med også i år. Hun påpeker at det er en spesiell stemning på hagekonserten.– Det er mye smerte og tragedie i hiv-saken og det ligger kjærlighet i alt Aksept gjør. En kommer i kontakt med det gode - og det er et gratis arrangement. Espen Grjotheim er en artist med lang karriere fra store musikaler og TV-show. I år var det første gang han var med på Aksepts hagefest.– Det var skikkelig moro. Det er ikke ofte man klarer å dra inn nesten 2 000 mennesker. Det er helt spesielt hvordan dette arrangementet har utviklet seg til å bli noe veldig mange mennesker har et sterkt forhold til. Han legger til at det ikke var vanskelig å si ja til arrangementet som er med på å få vekk en del myter– Det er ikke tvil om at det er mange som går rundt med fordommer og en del feilinformasjon om hvordan ting fungerer. Det er fint å se på arbeidet som blir gjort her med å skolere folk.

Overraskelse

Musikkterapeut og høyskolelektor Svein Fuglestad har med hjelp av frivillige produsert og arrangert hagekonserten hvert år helt siden oppstarten i 2002. Den gang satt rundt 400 publikummere i hagen, og antallet øker år for år. I år strakk køen seg helt ned til Sannergata allerede før dørene åpnet. Årets store overraskelse var da Bjarte Hjelmeland introduserte Angelina Jordan (9) kjent som vinneren av Norske Talenter 2014. Angelina trollbandt publikum med gamle jazzklassikere i kjent stil, denne gang akkompagnert av blant annet Håkon Kornstad. Elisabeth «Bettan» Andreasen stilte opp for tredje gang og hun «lot det swinge» og fikk dermed kjapt liv i publikum.– Det er det som er så fint med å være kjendis. At man kan bidra og hjelpe andre som har det tøft og er i en vanskelig situasjon. Aksept synes jeg er et fantastisk hus, som har muligheter til de som trenger det i form av blant annet trøst og rådgivning. Kanskje noen har blitt utstøtt av egen familie, da har de på en måte sitt andre hjem her, sier Elisabeth «Bettan» Andreasen til Blikk Nett. Før Bettan gikk av scenen fikk hun æren av å introdusere Wenche Myhre som avsluttet det over to timer lange showet. Det var tydelig at Wenche var storfavoritt, også i år.– Hiv er noe vi bør minnes på hele tiden og jeg synes det er viktig at mennesker står opp for hverandre, sier den folkekjære artisten til Blikk Nett.Wenche forteller at det alltid er hyggelig å bli spurt om å delta, men når Blikk Nett forteller Wenche at hun er et ikon i homomiljøet, virker hun overrasket.– Å er jeg det? Strålende!
Tradisjonen tro åpnet Aksept – senter for alle berørt av hiv – portene til den store gamle hagen øverst på Grünerløkka...Posted by BLIKK on 23. juni 2015