Jul med Skeiv Verden

Tradisjonen tro inviterer Skeiv Verden til queer julefeiring på julaften.

Publisert

For femte året på rad arrangerer Skeiv Verden en alternativ julefeiring for skeive i alle former og farger.

– Julaften kan være en vanskelig tid hvor mange minoriteter opplever ensomhet eller eksklusjon fra kjernefamilien, forteller Begard Reza, prosjektleder i Skeiv Verden.

– Vi vil vise at selv om du kanskje føler deg alene, så er du ikke det. Vi har hverandre, og vi skal lage den «queereste» vrien på jula, sier Reza til Blikk nett.

Årets julefeiring finner sted på ærverdige Saxegården i Gamlebyen.

– Vi skal sørge for å få det riktig så hyggelig med skeiv julepynting og fyr i peisen. I fjor var det full rulle med 55 gjester, så vi regner med at det kommer mange i år også, sier hen.

Skeiv Verden med frivillige står for matlagingen selv, og det vil bli servert alt fra ribbe til vegansk mat. Etter middagen blir det selvfølgelig kaker, kaffe og dessert.

– Maten tilpasses etter ulike behov, det kommer til å bli noe for enhver smak. Vi liker å krydre opp ting og lage vår egen vri. Alle gjestene får også julegaver. Per i dag er julefeiringen gratis for medlemmer, mens ikke-medlemmer betaler hundre kroner, sier Reza.

Skeiv Verden oppfordrer interesserte til å følge med på Skeiv Verdens Facebookside for informasjon.

– Der kommer det nyheter om arrangementet ganske snart. Og for den som ønsker seg underholdning, er det verdt å få med at vi kjører åpen mikrofon, så det er bare å ta en sang eller en trall hvis man har lyst.

Julefeiringer i regi av ulike organisasjoner er ikke noe nytt, men Skeiv Verdens julefeiring skiller seg likevel fra mengden, mener Reza.

– Vi vil ha en julaften på våre premisser. Det handler om å gjøre det så queer som overhodet mulig. Det fine med jula er at du kan gjøre det til din egen, og det forsøker vi i Skeiv Verden å gjøre hvert år, sier hen og legger til at organisasjonen trenger sårt frivillige til arrangementet.

– Det er bare å melde seg til innsats hvis man har muligheten. Hvis du ikke har andre planer på julaften og har lyst til å gjøre en god gjerning for andre, så risikerer du også å få minner for livet med på kjøpet, sier hen.

Info: Skeiv Verden på Facebook