Skeiv historie

Lanserer digitalt kart over Oslos skeive kultur

Oslo kommune inviterer nå byens innbyggere til å dele sine skeive opplevelser fra steder i Oslo. Det interaktive kartet Skeive Oslo skal synliggjøre og feire byens skeive historie og kultur.

Alle kan bidra med sine historier anonymt. Historiene kan omfatte alt fra frihetskamp og kjærlighet til sorg, hets og andre personlige fortellinger.
Publisert Sist oppdatert

– Dette byrådet har som ambisjon at Oslo skal være hele Norges regnbuehovedstad og verdens beste by å bo i for skeive. Da er det også viktig å ta vare på byens skeive historie, sier Julianne Ferskaug, byråd for sosiale tjenester.

Julianne Ferskaug, byråd for sosiale tjenester.

Oslo kommune ønsker at kartet skal bli et levende arkiv som dokumenterer byens mangfold.

Initiativtaker og prosjektkoodinator i Oslo kommune, Sarah Przedpelska, lot seg inspirere av internasjonale prosjekter som «Queering the Map», hvor tusenvis har fortalt sine historier, og ikke minst «Claiming Space»-utstillingen, et lokalt initiativ på Fotogalleriet, kuratert av Bassel Hatoum og Antoine Fadel.

– Skeive Oslo har som mål å skape et inkluderende og representativt bilde av byens skeive liv, sier Nina Bahar, prosjektleder i Oslo kommune.

Historiene kan omfatte alt fra frihetskamp og kjærlighet til sorg, hets og andre personlige fortellinger. Alle kan bidra med sine historier anonymt.

Oslo har flere blå skilt som forteller om viktige steder i byens skeive historie. I likhet med disse blå skiltene, vil kartet vise frem og gi plass til det skeive mangfoldet i Oslos historie og geografi.

Se kartet, og bidra, her: Skeive Oslo

 

 

Powered by Labrador CMS