Skeiv sommer

Skrellex skulle ønske vi ikke trengte Pride

De beste tilbakemeldingene Kai Thomas Larsen, også kjent som Skrellex, får, er fra unge som forteller de kommer ut av skapet på grunn av et skrell som ham. Sommeren bruker han på å skrive neste års MGP-vinner.

Kai Thomas Larsen aka Skrellex er kåret til et skeivt forbilde av avisa Nationen. Her sees han i et promobilde fra Ekstrem Gjemsel.
Publisert Sist oppdatert

I intervjueserien Skeiv sommer har vi i år snakket med mange av dem som nylig ble kåret til et Skeivt forbilde av avisa Nationen. 

Kai Thomas Larsen, bedre kjent som dragartisten Skrellex, har som Nationen skriver, holdt på med drag siden 2018. For tre år siden deltok han i TV2 serien «Drags», og var sist å se på TV i Camp Kulinaris i vinter. 

Han har hatt en rekke show, både i Pride-sammenhenger og annet. Senest på Latter, sammen med Else Kåss-Furuseth i slutten av juni. Larsen ble kåret til Mr. Gay Norway i 2008.

– Hva betyr en sånn utmerkelse, som denne i Nationen, for deg?

– Det betyr selvfølgelig veldig mye å være en del av en så fin gjeng med forbilder, sier Larsen til Blikk. 

Han forteller at de beste tilbakemeldingene han får er fra unge skeive. 

– De har turt å komme ut av sine trange skap til både familie og venner fordi et skrell som meg har gitt de en trygghet om at det er ok å være skeiv.

– Hva gjør du i sommer?

– Etter tidenes mest travle Pride-sesong og turné, skal jeg endelig bare slappe litt av. Det vil si at jeg skal i studio og forhåpentligvis skape neste års mgp vinner, og skrive og produsere mitt nyeste show «Skrellex Returns» som har premiere i moss på verket scene 19 oktober. 

– Beste sommerminne?

– Det beste minne jeg har var når mamma tok meg med til Mallorca når jeg var 12 år. Det var noe helt magisk ved det å oppleve et nytt land og en helt ny kultur. Jeg husker vi spiste på kinesisk restaurant hver dag fordi de serverte appelsinis i en ordentlig appelsin. Ren magi.

– Verste sommerminne?

– Det verste sommerminnet var når mamma og pappa og en haug med familievenner valgte å kjøre fra Norge til Frankrike under Tour the France. Vi sto i kø gjennom hele Ruropa. 

– Og for de som kjenner meg så vet de at jeg hater både å kjøre bil samt å venteog alt som har med køer å gjøre- holder lenge med å stå i kø på kassa på Kiwi for at jeg skal rable.

– Liker du spontane turer, eller er du en planlegger?

– Jeg er typen som er på flyplassen tre timer før flyet mitt går, så lettere kontrollfreak kan man vel trygt si. Dog skulle jeg ønske jeg var mere spontan og vurderer faktisk å ta en hopp-på-tur nå i sommer, hvis tiden strekker til.

– Hvilke skeive saker brenner du for?

– For meg er det viktigste at generasjonene som kommer etter ikke skal måtte kjempe like mye som generasjonene som har vært, kun fordi de elsker noen av samme kjønn eller er skeive. 

Larsen mener at i en ideell verden så har jo haterne rett når de sier: «Hvorfor trenger man fortsatt pride». 

– Men når man ser hvor mye hat skeive får på sosiale medier under pride/juni så ser man at vi er så langt unna dette som det går. Er det en ting jeg skulle ønske man fikk gjennom er det at man burde logge inn med bankID for å kunne kommentere på sosiale medier. 

– På den måten tror jeg faktisk ikke folk hadde turt å spre så mye hat som de gjør i dag, og at det hadde vært lettere å både anmelde samt få konsekvenser. Unge skeive hadde ikke følt på den redselen som de garantert gjør nå for å komme ut.

– Hva leser og ser du på i sommer?

– Jeg elsker krim. Og akkurat nå er det den siste boken til Jørn Lier Horst og Thomas Enger, «Offer», som skal slukes.

– Favorittsommerlåt? 

– Rosa helikopter. Ja, og den står jeg for, sier Larsen, og blunker. 



Powered by Labrador CMS