Kamala Harris.
Kamala Harris.

Sterk på homopolitikk

Kamala Harris har i en årrekke vært en sterk forkjemper for skeives rettigheter i USA.

Publisert

I valget av Kamala Harris til visepresidentkandidat i det amerikanske valget 3. november har Joe Biden sikret seg en markant forsvarer av lhbt-rettigheter.

Kamala Harris er jurist med en lang karriere bak seg som påtaleadvokat i San Francisco hvor hun bor, som statsadvokat og som senator i California. Selv om det er forventet av en demokratisk politiker i den amerikanske «homohovedstaden» San Francisco å bry seg om skeives rettigheter, har Kamala Harris vært en spesielt sterk støttespiller for skeive helt siden hun begynte som advokat i 1990.

Som statsadvokat i San Francisco opprettet hun en spesialgruppe i politiet som fokuserer på hatkriminalitet mot skeive barn og unge. Hun var forkjemper for å forby konversjonsterapi for mindreårige.

Hun var en motstander av Proposition 8, som forbød ekteskap mellom personer av samme kjønn, og var svært delaktig i opphevelsen av loven. Da Preposition 8 ble opphevet viet Kamala Harris, som da var statsadvokat i San Francisco, Kris Perry og Sandy Steir som saksøkte staten California for å diskriminere sammekjønnspar.

Hun avfeier påstander om at homofobi er spesielt utbredt i afroamerikanske miljøer.

«­Dessverre er det en realitet at det i mange miljøer finnes homofobi og transfobi. Men å beskylde en hel menneskegruppe for å ha mer fordommer mot skeive enn andre, er et forsøk på å stemple en befolkningsgruppe, det rett og slett feil», sier Harris ifølge Lgbtqnation.

Etter lanseringen av Kamala Harris som visepresidentkandidat utpekte Jo Biden Karine Jean-Pierre til Kamala Harris stabssjef. Med det ga han den åpent lesbiske Jean-Pierre en svært sentral rolle i sin valgkamp. Karine Jean-Pierre er den første afroamerikanske kvinnen som er stabssjef for en amerikansk visepresidentkandidat.

Powered by Labrador CMS