Kar-ee-oh-kee

Publisert

Blikk Nett tok turen til London Pub for å overvære Jakten på en ny karaokestjerne. London Pub på C. J. Hambros plass har vært skeives samlingssted siden 1979. I år kan puben se tilbake på 37 år i skeiv tjeneste og hvert år flokker nye skeive til C. J. Hambros plass på jakt etter et fellesskap. Mange samler seg rundt temakveldene London Pub byr på, fra skeiv quiz til bingo og ikke minst de faste karaokekveldene hver tirsdag. Karaoke [kar-ee-oh-kee] er en japansk tradisjon som oppsto på midten av 80-tallet. Selve ordet kommer fra japansk, kara som betyr tomt/tomrom og oke som betyr orkester – altså et tomt orkester.

Humor, glam og følelser

Delfinalene går hver tirsdag i fem uke og 10 finalister skal kjempe om seieren i Jakten på en karaokestjerne mandag 7. mars. Sju deltakere dukket opp på London Pub tirsdag 2. februar for å konkurrere om en plass i finalen: Jesper, Anne Berit, Janne, Jan, Bertina, Jonas og Max. Anne Berit Svimeslåtten Hvælveru fikk fart på publikum med sin særegne tolkning av Rune Rudbergs «Ut mot havet». Stor jubel fikk også Janne med sin tolkning av Scorpions-låta «Wind of Change». Jan sørget for stemning da han la alle følelser i en neddempet versjon av D.D.Es «Vinsjan på kaia», mens Bertina Glam fikk publikum opp på beina med sin hysteriske tolkning av Lady Gagas «Hair» - som når sant skal sies brakte tankene til Anna Nicole Smith. Ingen karaoke uten en dose Beyoncé og Jonas smeltet mange hjerter med sin «Halo». Kveldens publikumsfrieri sørget Max for. Svensken flørtet og flekset muskler i takt med teksten til Adeles «Hello». Om juryen lot seg sjarmere? Blikk Nett fikk følge juryen backstage.

En fagtung jury

Kveldens jury skal velge to kandidater som går videre til finalen i Jakten på en karaokestjerne.Svein Åge sitter i juryen fordi han synger i Oslo Fagottkor, mens Anne Ma er stamgjest på London Pub og har et godt øre. Jurymedlem Erling mener selv det er en enkel forklaring på hvorfor han er hentet inn som jurymedlem,– Jeg er sosionom, sier han til rungende latter backstage.– Jeg jobber som sosialterapeut, parerer Anne Ma, og Blikk Nett kan konstatere at deltakernes skjebner denne kvelden er godt ivaretatt. Karaokejaktens primus motor, Håkon Karlsen, har selv håndplukket juryen.– Jeg forsøker å plukke folk som går fast på London Pub. Dommerpanelet må ikke drive med sang eller scenekunst. De kommer fra alle slags yrker og samfunnslag – og det gjenspeiler London Pubs gjester, sier Karlsen til Blikk Nett. – Men ører må de ha. Det er viktig, fastslår Karlsen før han overlater backstage til juryen. Juryen tar for seg kveldens deltakere en for en – og alle får en skikkelig vurdering, fra fremføring til scenetekke. At en stor del av publikum lot seg sjarmere av ynglinger og flørt fra scenen påvirker ikke Anne Ma.– Jeg hørte jo hvordan homsene sukket og stønnet under enkelte låter. Men alvorlig talt: jeg lar meg ikke påvirke. Erling er heller ikke så opptatt av scenetekke.– Det er ofte en bløff. Stemmen er mer viktig, sier han og avslører at han har bakgrunn fra Nordisk kor. Svein Åge fra Oslo Fagottkor er også nøye på å ikke la seg lure av verken publikums respons eller scenetekke.– Engasjementet blant publikum stiger jo i takt med alkoholinntaket, i tillegg til at noen av deltakerne har mange venner i publikum, sier han til Blikk Nett før vi blir kastet ut fra backstageområdet.

Jan og Janne

Knappe 40 minutter seinere faller dommen. Juryen har valgt to av kveldens håpefulle som går videre til finalen 7. mars: Jan «Vinsjan på kaia» og Janne «Wind of Change». Janne har sunget karaoke siden hun var 15 år gammel og er stormende glad over en plass i finalen.– Det er veldig gøy at det skjer akkurat her. London Pub er mitt fristed, sier Janne i en kommentar til Blikk Nett. – Jeg har vanket på London Pub i mange, mange år, helt siden 1982 – altså lenge før mange av dem som går her i dag. Som heterofil kvinne er det deilig å gå på London Pub. Her slipper jeg innpåslitne mannfolk – og jeg har mine beste venner i dette miljøet. Ferdig med det, avslutter Janne, som sammen med Jan nå er et steg nærmere seieren i Jakten på en karaokestjerne. Det er ny delfinale i Jakten på en karaokestjerne tirsdag 16. februar kl. 21 på London Pub, C. J. Hambros plass 5, Oslo. Den store finalen finner sted 7. mars.  
Blikk Nett tok turen til London Pub for å overvære Jakten på en ny karaokestjerne.Posted by BLIKK on 15. februar 2016