Karaokefinale på London Pub

Publisert

Jakten på en karaokestjerne nærmer seg målet. Tirsdag 1. november kåres vinneren på London Pub. Den årlige jakten på en ny karaokestjerne avsluttes med storslått finale på London Pub tirsdag 1. november. Hele tolv finalister skal kjempe om tittelen og en stjernespekket jury tar den endelige avgjørelsen. Karaoke [kar-ee-oh-kee] er en japansk tradisjon som oppsto på midten av 80-tallet. Selve ordet kommer fra japansk, kara som betyr tomt/tomrom og oke som betyr orkester – altså et tomt orkester. Dette er en tradisjon også på London Pub. Det har tatt fem uker og fem delfinaler for å komme fram til tolv bidrag til den store finalen i årets Jakten på en karaokestjerne på London Pub i Oslo. Den årlige konkurransen tiltrekker seg både kyndige og mer uvørne deltakere – som alle har stjerner i blikket og et håp om å gå av med seieren.– I år har det vært hard konkrranse og fulle hus under delfinalene, sier karaokevert og London Pub-ildsjel, Håkon Karlsen til Blikk Nett.

Høyt nivå

London Pub på C. J. Hambros plass har vært skeives samlingssted siden 1979. I år kan puben se tilbake på 37 år i skeiv tjeneste og hvert år flokker nye skeive til C. J. Hambros plass på jakt etter et fellesskap. Mange samler seg rundt temakveldene London Pub byr på, fra skeiv quiz til bingo og ikke minst de faste karaokekveldene hver tirsdag.– Det har vært utrolig mange flinke folk på scenen og jeg vil si at nivået i år er veldig høyt, forteller Karlsen. Tirsdag 1. november kl. 21 går startskuddet for årets finale og til å kåre en vinner blant de tolv finalistene har Karlsen hentet inn en kyndig jury.– I juryen sitter Jon Reidar Øyan, kjent fra Homonettverket i Arbeiderpartiet, Dean Erik Andersen, kjent fra Queentastic, Morten Rudå, kjent som Tootsie og fra Great Garlic Girls, Lene Wikander, Jan Minttu Bakken, Eivind Toveson Syversen, Sonja Storli og Tony Karlsson, sier Karlsen og avslører at det ofte kan bli høy stemning backstage når jurymedlemmene skal finne en vinner. – I år samles både finalister og jurymedlemmer et par timer før finalen til mat og sosialt samvær. Vi må kose oss litt også, sier Håkon Karlsen.

Bra initiativ

Jurymedlem Jon Reidar Øyan er mest kjent for politisk virksomhet i Arbeiderpartiet, og nå for tiden som bystyrerepresentant i Oslo bystyre. I fem uker har han tilbrakt tirsdagskveldene på London Pub som dommer i delfinalene.– Jeg elsker karaoke! sier Øyan entusiastisk til Blikk Nett. – Kan det bli mer norsk enn karaoke? spør han retorisk og forklarer,– Jeg elsker all konsepter hvor mennesker ikke tar seg selv så høytidelig og hvor utøverne ikke er redd for å drite seg ut. Selv er jeg født uten takt og tone, og føler derfor at jeg kan representere ”bermen” i juryen. Øyan tar juryoppdraget på alvor, til tross for sin mangel på ”takt og tone”.– Jeg har vært på flere karaokekvelder på London Pub opp gjennom årene, og må si at nivået i år er eksepsjonelt høyt. Det har vært tilløp til krangling i juryen når vi satt backstage på delfinalene og diskuterte hvilke deltakere som skulle sendes videre til finalen. Det kan være blodig alvor for de som står på scenen og synger også ifølge Øyan.– Ikke for alle, men for mange – og det er ikke fritt for at juryen får passet sitt påskrevet hvis vi ikke sender ”rett” deltaker videre. Øyan avslutter med å rose initiativtaker Håkon Karlsen.– Jakten på en karaokestjerne er et utrolig bra initiativ, med flotte premier og et positivt bidrag til lhbt-miljøet. Finale Jakten på en karaokestjerne, tirsdag 1. november kl. 21, London Pub, C. J. Hambros plass 5, Oslo.