Kjærlighet og glitter

– For en vakker by vi bor i, og for noen vakre mennesker!

Publisert

– For en vakker by vi bor i, og for noen vakre mennesker! ropte ordfører Marte Mjøs Persen fra scenen i Pride Park lørdag 9. juni.

Ifølge politiet i Bergen var det godt over 10.000 deltagere i årets parade under Regnbuedagene i Bergen. Det nøyaktige antallet lar vente på seg, men at lørdagens parade var en suksess er hevet over en hver tvil.

Bergen viste seg fra sin flotteste side på paradedagen. Solen stekte og folk svettet. Det var en parade med svette, stolte, engasjerte og flotte folk som snirklet seg gjennom sentrum, fra bryggen og opp til Festplassen, hvor Pride Park ligger i år.

Familie og samhold

Etter paraden var det klart for paradeshow. Tom Hugo inntok scenen og spilte årts pridelåt «Family», før han dro på med sitt eget MGp-bidrag «I Like I Like I Like», som fikk allsangen i gang. Da Hugo avsluttet med en versjon av ABBAs «Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)» eksploderte Pride Park i allsang, jubel og flaggvifting.

Det var en blek, men fattet festivalsjef som inntok scenen i Pride Park etter paraden. Joakim Aadland hyllet alle de over 90 frivillige som har stått på døgnet rundt for å holde hjulene i gang i festivalen. En innsats publikum bejublet så det hørtes til Ulriken.

Det er ingen hemmelighet at Den nordiske motstandsbevegelsen har aksjonert i Bergen både før og under festivalen. Men ifølge Aadland finnes det bare én måte å svare ekstremistene på.

– Vi skal svare med kjærlighet og glitter! For når hatet roper høyt, skal vi synge enda høyere. I en familie trekker vi aldri stigen opp etter oss. Vi står sammen, erklærte festivalsjef Joakim Aasland før han inviterte ordfører Marte Mjøs Persen på scenen.

Vakre mennesker

– Happy pride! ropte ordfører Marte Mjøs Persen til et fullstatt Pride Park.

– Dere ser helt fantastiske ut, sa Mjøs Persen og skuet ut over publikum som glitret om kapp med sola i glitter, paljetter, fjær og lær.

Det var en tydelig rørt og stolt ordfører som gikk på scenen denne pridelørdagen.

– For en vakker by vi bor i, og for noen vakre mennesker!

Hør hele talen til ordfører Marte Mjøs Persen her:

Lager egne familier

FRI-leder Ingvild Endestad, som nylig ble gjenvalgt som leder, hadde tatt turen fra Oslo til Bergen for å feire. For Endestad er en tur til Regnbuedagene som å komme hjem.

– For meg er det like spesielt hver eneste gang å komme hit til byen mellom de syv fjell og sparke i gang paradesesongen, sa Endestad før hun tok for seg tema for årets pridefestivaler i Norge: Familie.

– For mange av oss er ikke familie helt enkelt. Mange av oss har historier om brutte bånd og trange normer hjemme. Da trenger vi å lage vår egen familie. Lage dette fellesskapet med hverandre.

Se hele talen her:

Prisutdeling

Leder av FRI Bergen og Hordaland, Birger Berge, avsluttet paradeshowet med prisutdeling.

Prisen Årets støttespiller gikk til spesialrådgiver hos byrådsavdelingen for sosial, bolig og inkludering i Bergen kommune, Sølve Sætre.

Årets forbedringspris gikk til Rikshospitalet.

Årets paradepris gikk til fotballklubben Brann.

Se hele prisutdelingen her:

Se Blikks bildegalleri fra paraden under Regnbuedagene i Bergen.