For sjette år på rad blir det Parodi Grand Prix i Bergen. Det blir to kvalifiseringsrunder, den første lørdag 13. mars og den andre lørdag 27. mars. Her har allerede åtte deltakere meldt seg på til hvert av showene.

I Parodi Grand Prix opptrer både kjente og ukjente artister, gamle og unge, kvinner og menn og de framfører Melodi Grand Prix-bidrag i parodiert form. Her kan du risikere å få en overdose av humor, sarkasme, glitter og glamour. Men du kan også få sjansen til å «oppdage» en framtidig MGP-stjerne, slik det skjedde med dragduoen Queentastic under Parodi Grand Prix i Bergen i 2005. Geir Lillejord og Dean Erik Andersens innsats ble belønnet med en invitasjon til å delta i det «ekte» Melodi Grand Prix-sirkuset i 2006 der deres «Absolutely Fabulous» endte på en solid 3. plass.

I fjor var det Bergens-favorittene Ruthemor og Sissel som vant en klar seier i Parodi Grand Prix-finalen med låta «Nei eller ja», en versjon av Islands bidrag fra 1992, «Nej eôa ja». «Nei eller ja» høstet poeng både i finalen og superfinalen, og fikk totalt 65 prosent av stemmene fra et meget entusiastisk publikum. Andreplassen gikk til The Hello Kitty Boys og låta «Shawing Ladies», Ukrainas bidrag fra 2008. 

Endelig finale i årets Parodi Grand Prix går av stabelen lørdag 24. april i Grieghallen.

Parodi Grand Prix 2010, delfinaler, Fensal, Kong Oscarsgate 15, Bergen, 13. og 27. mars, kl 21.30.

Mer info: parodigrandprix.no