Qvisten Animations «Dyrene i Hakkebakkeskogen» er tatt ut til Annecy Film Festival – verdens viktigste og mest prestisjetunge animasjonsfestival. Festivalen avholdes hvert år i juni og det regnes som veldig krevende å bli tatt ut til festivalen.

– Å få vise film på en festival som virkelig anerkjenner animasjon er jo stort i seg selv. Ikke minst for meg personlig som regissør og for den flinke staben vår. Det er jo også første gangen siden vi hadde med «Kurt blir grusom» i 2009 at Qvisten har en film i programmet. Annecy er og blir verdens viktigste animasjonsfestival, og man kommer jo rett og slett ikke høyere opp i vår bransje», sier regissør Rasmus A. Sivertsen.

Samtidig går den kritikerroste animasjonsfilmen sin seiersgang på kino i Sverige, Danmark, Finland og Island med snart 100 000 solgte billetter allerede, etter å ha blitt lansert på kino rett før påske.

I Norge har så langt 428.000 sett filmen på kino, og den spilles fortsatt.

– Det er jo først og fremst veldig hyggelig at barn og voksne ellers i Norden fortsatt setter så stor pris på Thorbjørn Egners verden, og selvsagt også at en film vi er veldig stolte av gjør det så bra i det som ofte er et tøft marked for norsk film. Det er jo også en bekreftelse på at vi og SF har tenkt riktig når vi valgte en såpass bred lansering for filmen utenfor Norge,» sier produsent Ove Heiborg.

102 x Klatremus
Espen Bråten Kristoffersen spiller stemmen til hovedrollen Klatremus i «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen».
– Jeg tror alle har en liten Klatremus i seg. Han er litt av alt. Litt naiv, litt morsom, litt frekk og en livsnyter som tar for seg av livets goder. «Spist er spist og gjort er gjort». Jeg tror vi alle kan lære noe av han der, sier Bråten Kristoffersen.

Da frilansskuespilleren fikk rollen som Klatremus ved Riksteatret, sa han at han hadde fått drømmerollen. Siden har han spilt Klatremus 102 ganger. Så fikk han drømmerollen igjen i animasjonsfilmen «Dyrene i Hakkebakkeskogen».

Animasjonsfilmen «Dyrene i Hakkebakkeskogen» er basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn. For de som ikke føler seg like hjemme i Hakkebakkeskogen som Espen, handler historien om Klatremus og de små vennene hans som er i konstant fare for å bli spist av Mikkel Rev og andre rovdyr som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis.

Når Petter Pinnsvin i tillegg forsøker å spise fornuftige Morten Skogmus sin bestemor, er det på tide å lage en lov for å regulere lovløsheten i skogen. Bjørnen Bamsefar hjelper dem med å innføre loven: Nå skal alle dyrene i skogen være venner og det er forbudt å spise hverandre. Men Mikkel Rev er fortsatt sulten.

Trump som padde
Espen tror Hakkebakkeskogen er et godt sted å være. Dyrene kommer sammen i grønnsaksspisesangen, og når de tross alt får en rev til å bli vegetarianer, ja, da er det håp for alle.
– Men jeg tror nok Mikkel Rev hadde spist Donald Trump selv om reven er blitt vegetarianer av overbevisning. Trump ser jeg for meg som en padde, en padde som Mikkel Rev hadde glefset i seg i ett stort jafs!

De forskjellige skuespillerne spilte inn stemmene sine hver for seg, men på allsangene var alle til stede samtidig. Selv for en rutinert skuespiller som Espen, var det første møtet med filmens stjernelag ganske heftig.

Nytelse og kjærlighet
Som Klatremus ser han for seg kroppsspråket til Alexander Rybak. Som Mikkel Rev er det Trond Giske. Nøyaktig hvilke dyr i Hakkebakkeskogen han som Klatremus tiltrekkes av, har Espen bevisst valgt ikke å ta stilling til.
– Jeg tror det blir best om jeg ikke gjør meg opp en mening om det, men Klatremus er en livsnyter som vil ha litt av alt. Jeg syns det er en kjærlighet mellom ham og Mikkel Rev. Klatremus syns definitivt at reven er veldig hunky …