Urix

Advokat Andrew O’Kola spilte en viktig rolle i rettssaken i juli, mener at seieren i Høyesterett har brakt kampen mot diskriminering et stort skritt framover: «Gjensidig kjærlighet bør aldri være kriminelt.»

Kolonilov i Antigua og Barbuda fjernet av Høyesterett

Publisert

IFØLGE EN HØYESTERETTSDOM i Antigua og Barbuda er den gamle koloniloven som forbyr sex mellom voksne av samme kjønn, grunnlovsstridig fordi den er i konflikt med den grunnlovens rett til frihet til å uttrykke seg og rett til beskyttelse av eget privatliv. Til nå har sammekjønnssex blitt straffet med inntil 15 års fengsel. Loven har sin opprinnelse fra tida da landet var under britisk styre som varte til 1981.

Rettighetsorganisasjonene Women Against Rape og Eastern Caribbean Alliance for Diversity and Equality (ECADE) utfordret den gamle loven gjennom rettssystemet og håper at myndighetene i andre øynasjoner i regionen går samme vei.

Ifølge ECADE har sju karibiske land fortsatt ulike versjoner av de gamle kolonilovene som forbyr homofili. Selv om de ofte ikke håndheves, bidrar lovene til å marginalisere lhbt-personer og gir enn stille aksept for vold og diskriminering.

Organisasjonene vil fortsette å kjempe for opphevelse av kolonilovene i flere karibiske stater, blant andre Saint Kitts og Nevis, St. Lucia og Barbados, i sistnevnte kan homofili straffes med livstid i fengsel.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS