Når Oslo fagottkor ikke er i karantene, skinner de om kapp med seg selv, slik de gjorde på julekonsertene i Folketeateret i desember 2017.
Når Oslo fagottkor ikke er i karantene, skinner de om kapp med seg selv, slik de gjorde på julekonsertene i Folketeateret i desember 2017.

Oslo fagottkor nede for telling

Norges lekreste kor er rammet av koronasmitte. Fem fagotter er smittet og 20 andre har symptomer.

Publisert

Kulturlivet er lammet av korona-utbruddet, så også den skeive kulturen. Oslo fagottkor har siden 2004 sørget for show og glede, og de siste årene også med fullsatte forestillinger på juleshowene sine i Folketateret i Oslo.

Korsang er ikke nødvendigvis forbundet med fare, men nå er fagottene like sårbare som alle andre i samfunnet, med eller uten paljetter og boa.

- Dråpesmitte er mer sannsynlig i korvirksomhet enn i mange andre aktiviteter. Jeg jobber til daglig i Den Norske Opera & Ballett, og der er også sang nå en risikosport som unngås, så operaen er stengt til over påske, sier Steinar Svendsen, produsent i Oslo fagottkor.

Det var på et korseminar nylig at fem av de 45 fagottene ble smittet med koronaviruset, mens 20 av dem har symptomer, uten at viruset er bekreftet gjennom test. Situasjonen setter en stopper for korets aktiviteter og arrangementer.

- Det står bra til med oss, men det er en skremmende tid vi er i nå, sier Svendsen.
- Koronaviruset har ført til at vi må utsette noen konserter. Etter planen skulle vi ha konserten «Fri og bevare meg vel» sammen med Forsvarets stabsmusikkorps i begynnelsen av mai i Folketeateret. Nå har vi valgt å utsette konsertene til 6. til 8. mai 2021 i Folketeateret.

Oslo fagottkor oppfordrer befolkningen til å delta i den felles dugnaden som foregår.
- Lytt til alle råd og påbud fra helsemyndighetene, og hold dere hjemme. Dess mer slepphendt man er, dess lenger tid tar det før vi kan leve normalt i samfunnet igjen.

Fagottene følger alle råd og påbud. De vil opp på scenen igjen så fort som mulig.
- I mellomtiden skal vi ha stemmeøving på video chat slik at vi holder stemmene våre ved like, samt jobbe videre med årets juleshow. Vi startet allerede i januar å jobbe med juleshowet, sier Svendsen og legger ikke skjul på at selv Norges lekreste kor er bekymret for de økonomiske følgene av krisen.

- Vi håper jo at publikum vil kjøpe billetter til juleshowet vårt i år. Det er ikke gratis å lage så store produksjoner som vi har gjort de siste årene.

Oslo fagottkor byr på en smakstrøst til fansen med «Cell Block Dinsey» fra showet «Fagott til filmen» som ble fremført på Chat Noir i juni 2019.

Powered by Labrador CMS