«Vi er ikke bare en festival»

Oslo Pride fortsetter planleggingen som om det blir festival til sommeren, men forholder seg til helsemyndighetenes anbefalinger.

Publisert Sist oppdatert

«Vi oppfordrer alle til å ta vare på hverandre i en vanskelig tid - følg helsemyndigehtenes råd og vær solidariske,» skriver Oslo Pride i en pressemelding.

Oslo Pride understreker viktigheten av solidarisk tankegang rundt egen atferd og stiller seg bak helsemyndighetenes anbefalinger.

«Vi er ikke bare en festival, men et viktig høydepunkt og en fast begivenhet for mange. Vi fortsetter planlegging som om det blir festival, men holder påmeldinger lukket inntil videre og har i tillegg startet arbeidet med å utrede konsekvensene av en avlysning for alle involverte. Inkludert publikum, ansatte, samarbeidspartnere, partnere, leverandører, artister og kunstnere.»

Oslo Pride oppfordrer alle til å følge festivalens kjerneverdier: solidaritet, frivillighet og tryggere rammer. «Det kan bety noe så enkelt som å ta en telefon, sende en melding, berolige og være en alliert i noens liv. Vi som andre arrangører går en usikker tid i møte og vil oppfordre til engasjement også når vi er på andre siden av denne krisen.»

Oppdatert informasjon legges ut her: oslopride.no

Nettverket European Pride Organisers Association (EPOA) har laget en oversikt over avlyste pridefestivaler

Powered by Labrador CMS