Guden Loke er den skeiveste guden i norrøn mytologi, ifølge Bjørn Bandlien, dr. philos. og fagreferent i historie ved Universitetet i Oslo. 
Her i Eivin Nilsen Salthes skikkelse.
Guden Loke er den skeiveste guden i norrøn mytologi, ifølge Bjørn Bandlien, dr. philos. og fagreferent i historie ved Universitetet i Oslo. Her i Eivin Nilsen Salthes skikkelse.

Glam i Valhall

På Det Norske Teatret sprader norrøne guder for tida rundt som kjønnsoverskridende glamrockere. Det har homofile Alexander Djurkov Hotter mye av æren for.

Publisert Sist oppdatert

Alexander Djurkov Hotter har laget kostymene til den kritikerroste oppsetningen «Edda» sammen med stjerneregissøren Robert Wilsons etter hvert faste kostymedesigner Jacques Reynaud. Egentlig skulle ikke Hotter vært med i «Edda» i det hele tatt, men hans mentor, tyske Moidele Bickel, ble syk og foreslo at Hotter skulle erstatte henne som Renauds assistent.

– Bickel har hatt stor innflytelse på mitt arbeid. Alt skjedde veldig fort. Det var utfordrende å jobbe med Robert Wilson, ikke bare fordi han trolig er den mest innflytelsesrike teaterartisten i vår tid, men også på grunn av hans unike måte å tilnærme seg et teaterstykke, sier en ydmyk Hotter.

Guder som rockestjerner

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS