Mediegründer Kimberly Larsen Winther (35) lanserer nettportalen timetoRIOT for kjøp og salg av kreative tjenester.

I fire år har Kimberly Larsen Winther jobbet med det hun omtaler som hjertebarnet sitt timetoRIOT, en nettportal som skal gjøre det enklere for kjøpere og skapere av kreative tjenester å finne hverandre. Et prosjekt som springer ut av frustrasjon over kreative menneskers vanskeligheter med å finne jobb.

Arnested for skapende
– Behovet for kreative tjenester er universelt og behovet for visuelt innhold har eksplodert de siste årene. Likevel er det fryktelig mange som sliter med å få jobb fordi de ikke vet hvordan de skal gå frem eller har de rette kontaktene. Jeg startet dette prosjektet vel vitende om at dette er en utrolig ineffektiv bransje som slettes ikke behøver å være det, sier Larsen Winther.

Hovedformålet er ifølge Larsen Winther å forenkle måten vi selger og kjøper kreative tjenester på.
– Vi må la skapelsen være den vanskeligste biten av arbeidet, ikke det å få jobb i seg selv. Med timetoRIOT vil vi at folk skal få vist frem arbeidet sitt og knytte kontakter lettere. Vi må drepe den romantiske myten om «the starving artist», sier hun.

Kjenner bransjen
Mediegründeren sier til Blikk nett at hun valgte å starte en portal for nettopp kreative fordi det er en bransje hun har lang erfaring fra selv.
– Jeg har jobbet som kreativ frilanser i 18 år, så dette er en bransje jeg har inngående kjennskap til. Men det betyr ikke at timetoRIOT ikke kan utvides og være aktuell for andre bransjer også. Siden har bare vært oppe i tre uker, så det kommer stadig flere brukere til. Per i dag har vi over 2000 unike besøkende, 214 medlemmer, 132 showreels og 36 jobber ute på nettsiden. Så vidt meg bekjent er det den største samlingen av showreels på en norsk nettportal akkurat nå, sier hun.

Med seg på laget har hun anerkjente New York Digital Labs og et team bestående av mennesker med bred kompetanse. Håpet er at de som har vært med på å lage portalen kan benytte seg av den selv, forteller Larsen Winther, som har ofret blod, svette og mange tårer for å få timetoRIOT ut i dagen.
– Jeg har jobbet mer enn fulltid de siste fire årene for å realisere timetoRIOT. Alt det jeg har tjent og lånt har gått til dette prosjektet, sier hun og legger til at brukerne de har i dag representerer mange forskjellige kreative industrier, fra TV og film, til fotografer og skuespillere. En av brukerne har også jobbet med filmer som Gravity og Paddington, så spennet er stort.

God respons
Kimberly Larsen Winther sier at responsen så langt har vært overveldende positiv og at timetoRIOT har opprettet en egen, lukket Facebook-gruppe hvor brukerne kan komme med konkrete tilbakemeldinger.
– Mange tar kontakt via Facebook-gruppen for å si takk og noen kommer med konkrete tilbakemeldinger til forbedringer av nettsiden underveis. Vi setter umåtelig stor pris på begge deler. Vi er helt avhengig av tilbakemeldingene for at timetoRIOT skal utvikle seg videre og bli best mulig, så det er viktig at folk sier det de mener, utdyper hun.

Mediegründeren omtaler seg selv som over gjennomsnittet interessert i alt og alle og har alltid mange jern i ilden.
– Jeg tror grunnen til at man får til ting generelt handler om vilje og nettverk, og for meg har det vært viktig å forsøke å gjenskape den muligheten for andre. I tillegg til timetoRIOT holder jeg på med Humorfest, et nytt program for TV 2 som jeg ikke kan si så mye om for øyeblikket. Samtidig er jeg opptatt med Stjernekamp og Allsang på grensen, og jeg jobber aktivt med artister som blant andre Josefin Winther, Sophie Krüger og Sigvart Dagsland. Jeg elsker alt jeg gjør og lever etter et mantra om at jeg kun jobber med ting jeg har veldig lyst til å jobbe med. Det fungerer veldig bra!