KrFU-leder for ekteskapsloven

Publisert

Lederen av Kristelig Folkepartis Ungdom, Emil Abdré Erstad,  mener KrF må godta ekteskapsloven og åpne for at homofile får adoptere. – Utspillet kommer fra meg som KrFU-leder fordi jeg mener partiet skal være et familieparti som tar hensyn til alle typer familier, sier Emil André Erstad til Blikk Nett.

Åpner for debatt

KrFU-lederen får ikke gehør hos moderpartiet. I et intervju med NRK uttaler fungerende leder i KrF, Dagrun Eriksen, at moderpartiet ikke kommer til å skifte standpunkt med det første.– Men det jeg har fått gehør for er at utspillet mitt åpner for en debatt. Det har Dagrun Eriksen vært tydelig på både i pressen og overfor meg. Det synes jeg er positivt, sier Erstad. KrF er det eneste partiet som er mot ekteskapsloven, og de stemte også mot partnerskapsloven da den ble innført i 1993. Partnerskapsloven ble opphevet 1. januar 2009 da ekteskapsloven trådte i kraft. I dag har KrF skiftet standpunkt og er for en partnerskapslov. For KrFU-lederen handler problemstillingen om verdi- og familiepolitikk, en politikk som skal gjelde alle typer familier.– For mange er dette en vanskelig debatt, men jeg mener tiden er inne for å ta debatten som handler om å åpne for homofile ekteskap og adopsjon, fordi det i mine øyne vil føre til en bedre familiepolitikk.

– Er KrF på linje med velgerne i sitt standpunkt mot ekteskapsloven?

– Jeg tror det er ulike velgere som mener ulike ting, men for meg handler ikke dette spørsmålet om å være taktisk overfor velgerne. Dette handler om å gjøre det som er riktig. Når det er sagt, så tror jeg ikke dette utspillet vil føre til en stor økning i velgermassen, men som sagt, vi må gjøre det som er riktig. Utspillet fra Erstad vil bli tema på KrFUs landsmøte i september.– Det er store muligheter for at det blir en god debatt på landsmøtet og jeg håper at vi ender opp med en bedre politikk, sier Emil André Erstad til Blikk Nett. LLH synes det er positivt at KrFU har bestemt seg for å inkludere flere mennesker i sin familiepolitikk.– Og at de samtidig sier at homofile ikke er dårligere omsorgspersoner. Det er bra at ungdomspartiet nå løfter opp debatten med et moderparti som ikke er tøff nok til å ta den, sier Ingvild Endestad, informasjonsansvarlig i LLH. KrFU-lederen tror ikke utspillet vil vinne flere velgere. Endestad er av en annen oppfatning.– Det kan godt vise seg at flere vil føle seg inkludert og dermed gi flere stemmer til KrF. Det finnes mange kristne lhbt-personer som ønsker seg et parti som anerkjenner dem og gir dem like rettigheter.