Seksuell ekstase med Tami T
Tami Ts musikkvideo «Fourteen» utforsker relasjoner, kropp og kjønnsidentitet og det hele ender i seksuell ekstase og en eksplosjon av farger.
Svenske Tami T, som for tiden er bosatt i Berlin, ble for alvor kjent da hun kalte seg Tami Tamaki og leverte låta «I Never Loved This Hard This Fast Before» til den svenske filmen «Nånting måste gå sönder» (2014), med Guldbagge-vinner Saga Becker i hovedrollen.
Nå dukker Saga Becker opp i Tami Ts nye musikkvideo «Fourteen».
Musikkvideoen «Fourteen» er regissert av Julian Curico, som også hadde regi på Tami Ts «I Never Loved (Remix)», samt Sky Deeps «Coconut Oil».
Opphevelse av kjønn
Kjønn og identitet er et tema som ofte dukker opp i både musikken og musikkvideoene til Tami T. Så også i «Fourteen».
– Vi kan lære av og anerkjenne hverandres kjønn, og det er alles sosiale ansvar å utforske opphevelsen av kjønn knyttet til kropp og kjønnsorganer. Kropp er ikke bundet til en spesifikt kjønnsidentitet, sier regissør Julian Curico.
«Fourteen» er singel nummer to fra det kommende albumet «High Pitched and Moist». Forrige singel fra albumet, «Princess», ble sluppet i forkant av Tami Ts konsert på Skeiv Natt under Oslo Pride tidligere i år.
«Denne låta handler om de store forventningene om å «opptre kvinnelig» som transkvinne, og det finnes ingen situasjoner hvor de forventningene er større enn på et dansegulv. Det er grunnen til at jeg laget denne koreografien og danser i videoen. Så til tross for at dansing føles forferdelig, så føles det også fantastisk. Låta og videoen er en feiring av det klumsete og en feiring av de pinlige og tullete dansene vi danser på soverommet,» fortalte Tami T om «Princess»
Les mer om «Princess» og Tami T her: Tami T til Skeiv Natt
Normative restriksjoner
I musikkvideoen «Fourteen» følger vi Saga Becker og en rekke queers gjennom utforsking av kropp, seksualitet og nærhet og det hele ender i en fargeeksplosjon.
Regissør Julian Curico er kjent for å utfordre oppfattelsen av hva sex er og har som mål å utfordre de restriktive normene og samfunnets idé om anstendighet for på den måten å skape rom hvor seksualitet og kropp kan nytes og feires uten skam og fordommer.
– Gjennom å skape seksualiserte arenaer hvor mennesker inviteres til å leke, uten å presses til å prestere seksuelt, tillates man å utvide horisonten, noe som gjør det lettere å bryte normative restriksjoner. Seksualitet kan plukkes fra hverandre og formes på nytt til samtykkende nytelse for oss selv, med eller uten andre, forklarer Julian Curico.