Silje Erika Skaslien (19) er avgangselev på Oppsal videregående skole i Oslo, og homoruss. Hun kom ut av skapet for ett år siden, og lagde deretter bloggen sin, siljeerika.blogg.no, der hun skriver om å være ung og lesbisk.

– Russenavnet mitt er «blogg.no», nettopp fordi jeg har Norges største lesbeblogg og jeg bruker mesteparten av tida på den. Jeg har det lesbiske symbolet og nautiske stjerner på russebuksa mi.

Siden Silje også er forlovet med kjæresten Rannei, som hun har vært sammen med i ett og et halvt år, står det også «Rannei» inne i et hjerte på buksa.
– Pluss at kjæresten min har skrevet at hun elsker meg på den, forteller Silje.

Hun tror at det er mye bedre å være homo og russ nå enn for bare noen år siden.
– Det har vært gøy å være russ! Generelt tror jeg det er bedre å være homofil nå enn før. Folk er mer åpne for nye ting og aksepterer folk som de er.

At det finnes russeknuteregler som gir russ som kysser en av samme kjønn, en rosa fjær i lua, synes Silje bare er morsomt.
For bare seks år siden hadde russen en russeknute som ga en svart fjær i lua hvis du trakasserte en medruss med rosa fjær. Regelen oppfordret til trakassering av homofile, og etter massiv kritikk, fjernet hovedrussestyret knuten.

Silje reagerer med avsky på slike knuteregler, og er glad hun ikke har opplevd ubehageligheter som russ.
– Jeg har ikke blitt utsatt for noe homohets, det har stort sett bare vært positive reaksjoner. Jeg er stolt av å være lesbisk, sier Silje som synes alle homoruss som er åpne er modige som tør å stå fram.
– Det er alltid best å føle at man kan være seg selv fullt ut, hele tida. De som ennå er i skapet, må finne noen de kan snakke med som de stoler på. og dere vil føle dere bedre med en gang!