Overflodshornet Valkyrien

I dag starter konsertserien med Valkyrien på Mir i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

I mai slår Valkyrien til med hele elleve konserter på ett og samme sted, Mir på Grunerløkka Lufthavn i Oslo.

På Facebook-siden skriver bandet: NÅ ER DET NOK! HVORFOR SKAL MAN SPILLE BARE EN KONSERT OG SÅ DRA VIDERE TIL ET ANNET STED HELE JÆVLA TIA?

Det moderne folkrockbandet er Erik Sollid, Tuva Livsdatter Syvertsen, Martin Viktor Langlie og Magnus Larsen Jr. Valkyrien utforsker og utfordrer bruken av tradisjonelle instrumenter og gammel norsk musikk i et kontemporært uttrykk. I 2007 debuterte de med «Valkyrien Allstars», som de også het den gang. Plata solgte til gull og oppfølgeren «To Måner» kom i 2009. Siden har de gitt ut «Ingen Hverdag» (2011), «Farvel Slekt Og Venner» (2014) og «Prøv å si noe til meg nå» (2016).

Felespiller og vokalist Tuva Livsdatter Syvertsen er også kjent fra NRK-programmet «Stjernekamp» der hun kom helt til finalen i 2012. Hun deltok dessuten i TV2-serien «Det Store korslaget» i 2010.

I et Blikk-intervju i 2014 uttalte Syvertsen at det er kult at Valkyrien har et bredt sammensatt publikum, men at hun vet det finnes homofobe i salen.

– Derfor passer jeg alltid på å gjøre et nummer av å være lesbe når jeg står på scenen. Det er viktig for meg, sa Syvertsen.

Av og til er hun også ekstra vulgær med vilje, fordi hun tror at verden har godt av det.

– At jeg gjør den en tjeneste ved å utvide kvinnerollen mest mulig. Jeg kaller det barmhjertighetsvulgarisme. Det ligger en utfordring for kvinner å tørre å være litt feil.

Valkyrien, 10. til 20. mai, Mir, Grunerløkka Lufthavn, Toftesgt. 69, Oslo.

Mer info: valkyrienallstars.com og lufthavna.no

Powered by Labrador CMS