20 år med Jafnaðhr

Mandag 8. juli kommer 150 ungdommer til Skjeberg folkehøyskole for å delta på Skeiv Ungdoms sommerleir Jafnaðhr.

Publisert

Mandag 8. juli kommer 150 ungdommer til Skjeberg folkehøyskole for å delta på Skeiv Ungdoms sommerleir Jafnaðhr.

Jafnaðhr har blitt avholdt siden 1999, og arrangeres i år 8.-14. Juli for 150 deltakere.

Jafnaðhr (norrønt for likeverd) er en friplass for skeive ungdommer som har lyst på en uke med moro, workshops, dragshow, volleyballturnering og nye vennskap. 2019 er et stort jubileumsår for Skeiv Ungdom da organisasjonen fyller 15 år, i tillegg til leirens 20-årsjubileum.

Hovedtemaet for årets leir er historie. Jafnaðhr får blant annet besøk av Skeivt Arkiv, som skal ha en panelsamtale med flere eldre aktivister om hvordan den skeive kampen har vært i Norge. I panelsamtalen vil blant annet pioneren Aasmund Robert Vik, som har vært en viktig aktør i den norske skeive bevegelsen i over 50 år, delta. På programmet står også foredrag med Skeiv Verden, aktivismeworkshop, dragshow, talentshow, musikkbingo og mye, mye mer.

Åpningsshowet på årets leir vil igjen holdes av Teatergruppen Vinkel, og Remi skal holde Dronningtime som kveldsunderholdning.

— En mer mangfoldig gjeng skal du lete lenge etter, her er det plass og rom for alle. På leiren har vi noe både for de som ønsker en rolig ferieuke, og de som ønsker en uke fylt med lærerike aktiviteter, sier leder av Skeiv Ungdom, Odd Thomassen

Info: Jafnaðhr

Powered by Labrador CMS