Adrian Angelico i rollen som Octavian i Rosenkavaleren. Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett.

Adrian i dametrøbbel

Richard Strauss’ «Rosenkavaleren» har premiere på Den Norske Opera & Ballett 16. mars. Den fremadstormende mezzosopranen Adrian Angelico spiller Octavian, en av hovedrollene i den klassiske operaen.

Publisert

Richard Strauss’ «Rosenkavaleren» har premiere på Den Norske Opera & Ballett 16. mars. Den fremadstormende mezzosopranen Adrian Angelico spiller Octavian, en av hovedrollene i den klassiske operaen.

– «Rosenkavaleren» er et av de flotteste stykkene som er laget, men har ikke blitt satt opp så mange ganger i Norge. Derfor er det gøy å få spille i den nå. Psykologisk sett er karakterene utrolig spennende, de har en reise og utvikling jeg liker veldig godt, sier Angelico til Blikk.

Angelico spiller Octavian, en 17 år gammel greve, som har en affære med en mye eldre og gift kvinne Han er overbevist om at hun er hans store kjærlighet. Hun er glad i ham også, men det er ikke et likestilt forhold ettersom hun er mye eldre. Dette skaper noen interessante konflikter mellom dem etterhvert. Sangeren synes dette er morsomt å spille på.

– Octavian føler seg kanskje ikke så macho når han til stadighet klappes på kinnet av den voksne elskerinna si. Men så møter han 14 år gamle Sophie, som skal giftes bort til en gammel gris. Octavian faller pladask, og føler at han endelig kan være mandig og beskytte henne. Dette skaper en rekke festlige situasjoner, men til sist må han plutselig velge mellom to kvinner.

«Rosenkavaleren» ble lansert i 1911, og er satt til 1700-tallets Wien. På Den Norske Operas hjemmeside kan du lese at «operaen leker seg med latterlige forviklinger, intriger, sosiale klasser, kjønnsspill og erotikk til forførende valser og menuetter. Samtidig er ‘Rosenkavaleren’ et spill om oppriktighet og ekte følelser, med dypere psykologiske lag under drømmene og treklangene.»

I de andre rollene finner vi Marita Sølberg, Mari Eriksmoen, Henry Waddington og Fredrik Zetterström. Oppsetningen er regissert av den skotske opera- og teaterregissøren Sir David McVicar, som i 2007 ble kåret til en av Storbritannias 100 mest innflytelsesrike homofile av avisen «the Independent».

Adrian Angelico er storfornøyd med regien og samarbeidet med kollegaene.

– Det blir utrolig mange rare og morsomme scener, sengelek og gudene vet hva. Vi har så utrolig god kjemi både på scenen og når vi jobber sammen. Det er ikke alltid man er så heldig at man får så gode motspillere og regi hele veien. Kostymene er også helt vanvittige.

Rosenkavaleren, Den Norske Opera & Ballett, premiere 16.mars, forestillingen spilles til og med 13.april. Kirsten Flagstads pl. 1, Oslo. Mer info: operaen.no

Powered by Labrador CMS