Årets pridelåt er klar

Publisert

Den svenske showgruppa Appearance lanserte årets pridelåt «Wonderland» i Oslo. Skeive Dager har hatt en offisiell pridelåt hvert år siden 2007, og torsdag 29. april ble årets låt lansert på Ivar's Kro i Oslo. «Wonderland» heter årets pridelåt og fremføres av den svenske showgruppa Appearance.

– Måtte dere til Sverige for å finne en passende pridelåt?

– Nei det måtte vi ikke. Dette har vært en prosess, sier Stein Runar Østigaard. – Vi har blitt kontaktet av en rekke artister og produsenter om pridelåter, fordi mange gjerne vil forbindes med Skeive Dager. Men Appearance kjente vi fra før, siden de opptrådte i blant annet finaleshowet under Skeive Dager i 2009, og de var veldig fornøyd med responsen fra publikum og er klare for mer. Appearance har skrevet låta «Wonderland» spesielt for Skeive Dager.– Vi opplever at det er en låt som skaper god stemning, og jeg har ikke noe problem med å se for meg Rådhusplassen under Skeive Dager når jeg hører «Wonderland», sier Østigaard. Appearance tok turen til Oslo og Ivar's Kro for å lansere låta for publikum og håper at de skal bli like godt mottatt i år. Men er de skeive selv?– Nei, sier Lars Bodén i Appearance til Blikk Nett, men blir avbrutt av kollega Annica Svensson. – Eller vi er vel litt skeive. Men bare litt. Mer enn det sier vi ikke, erklærer Svensson og får medhold av Jessica Andersson.– Vi er skeive på mange forskjellige måter.

– Og «Wonderland», hvor er det?

– Teksten er skrevet med Oslo i tankene, fordi det var så magisk sist vi var her, sier Bodén som står for tekst og musikk sammen med Tony Öberg. Oppfatningen mange har om nordmenn som reserverte og tilbakeholden deles ikke av Appearance.– Nei ikke i det hele tatt. Publikum på Skeive Dager er i hvert fall helt fantastisk. De byr på seg selv og gir utrolig respons. Det er jo derfor vi kommer tilbake, avslutter Annica Svensson.

Hør og last ned «Wonderland» her:

Skeive Dager