Ramzan Akhmadovitsj Kadyrov.
Ramzan Akhmadovitsj Kadyrov.

Big Daddy Karsten og Erik De Torres ut mot Kadyrov

«Kadyrov, Kadyrov, Kadyrov, ville suge kuk men fikk aldri lov» rapper Big Daddy Karsten på låta «Fakta». Hør den på Blikk nett.

Publisert

«Kadyrov, Kadyrov, Kadyrov, ville suge kuk men fikk aldri lov» rapper Big Daddy Karsten på låta «Fakta». Hør den på Blikk nett.

«Nazister får gå til krig i fred og bruker ytringsfrihet til å tie folk/e nekter rett og slett å bite på, e skal være klar når de ringer på» rapper Big Daddy Karsten på låta «Fakta».

Låta er signert rapperen Erik De Torres og Big Daddy Karsten bidrar med hardtslående vers, rettet mot nazister og menneskerettighetsbrudd.

– At jeg og Erik skulle samarbeide lå litt i korta egentlig. Han har jobba tett med Tom12" som produsent i flere år, slik jeg også har gjort. Han hadde begynt åp jobbe med låta «Fakta» og "hørte" et Karsten-vers i den, så han tok enkelt og greit kontakt, sier Big Daddy Karsten til Blikk.

f.v. Erik De Torres og Big Daddy Karsten. Foto: Facebook.
f.v. Erik De Torres og Big Daddy Karsten. Foto: Facebook.

– Etter å ha hørt «Fakta» kjente jeg at det var en låt som passa meg og stilen min veldig godt. Det ble veldig naturlig for meg å bidra. «Fakta», som veldig mye annet du hører fra meg og Erik hver for oss, er jo også produsert av Tom12" i DATmusic.

Big Daddy Karsten kommer med et solid spark mot president og fungerende statsminister i Tsjetsjenia, Ramzan Akhmadovitsj Kadyrov, i låta «Fakta».

– Altså, Kadyrov burde være et mål for sinne til alle skeive, sier han til Blikk.

– Eller la meg omformulere: ikke bare skeive, men for alle som setter frihet og menneskerettigheter høyt.

Jakt på skeive i Tsjetsjenia

Det var 1. april i 2017 at den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta rapporterte at over hundre menn som enten er – eller antas å være – homofile var blitt bortført og utsatt for grov tortur i Tsjetsjenia. Ifølge Novaja Gazetas kilder var minst tre av disse bekreftet drept, men antallet drepte kan være høyere.

Kilder kunne melde at omfanget var så stort, at det framstod som en koordinert kampanje fra regjeringens side. Ifølge Novaja Gazeta ble det etablert et hemmelig fengsel i byen Argun hvor de arresterte etter aksjonen ble plassert.

I midten av januar i år kunne Den norske Helsingforskomité bekrefte at overgrepene og arrestasjonene hadde eskalert. Ifølge lokale menneskerettighetsforsvarere som Den norske Helsingforskomité er i kontakt har mer enn 40 mennesker blitt arrestert i Tsjetsjenia og minst to har mistet livet som følge av tortur. Siden forfølgelsen startet i april 2017 har flere enn 150 personer blitt drevet på flukt utenfor Russland, og et ukjent antall er drept av tsjetsjensk politi og egne familier. Forfølgelsen stoppet aldri.

– Det godeste Ramzan Akhmadovitsj Kadyrov har jo satt i gang et realt helvete for skeive i Tsjetsjenia og selv om alle burde fått med seg hva som foregår, så er det fortsatt en sak som har gått for mye under radaren etter min mening. Vi snakker om et land i Europa der myndighetene jakter, torturerer og dreper folk for å være skeive og det kan vi faen ikke finne oss i.

«Kadyrov, Kadyrov, Kadyrov, ville suge kuk men fikk aldri lov/voldtar en ung nasjon, men vil ikke innrømme barnerov» rapper Big Daddy Karsten på låta «Fakta».

Hør Erik De Torres feat. Big Daddy Karsten «Fakta» her:

Powered by Labrador CMS