«Bingo Love»
«Bingo Love»

Bingo Love – en lesbisk tegneserie

Tegneserien «Bingo Love» følger paret Hazel Johnson og Mari McCray gjennom et helt liv.

Publisert

Året er 1963 og Hazel Johnson og Mari McCray er 13 år gamle. Jentene møter hverandre i den lokale kirkens bingohall og blir umiddelbart bestevenner.

Vennskapet er sterkt og etter hvert utvikler de følelser for hverandre. Men å leve ut skeiv kjærlighet i 1963 er nær sagt umulig – og forholdet motarbeides av foreldrene deres, som nekter jentene å være sammen.

Det er bare en liten del historien i tegneserien «Bingo Love» av Tee Franklin. «Bingo Love» er resultatet av folkefinansiering via nettstedet Kickstarter. Målet var å samle inn rundt 190 000 kroner for å ferdigstille og trykke «Bingo Love.» Målet ble nådd etter kun fem dager og totalt har folkefinansieringen fått inn godt over 300 000 kroner.

Suksessen med folkefinansiering viser at Tee Franklin har et publikum. I et intervju med det skeive nettstedet NewNowNext sier Franklin,

«En tegneserie med to svarte kvinner som hovedpersoner er ikke hverdagskost. Den er attpåtil skrevet av en svart, skeiv kvinne med funksjonsnedsettelse.»

Nesten 50 år etter at foreldrene til Hazel og Mari skilte dem fra hverandre, møtes de igjen - i en bingohall. Nå er de gift på hver sin kant, til menn de ikke elsker. Begge har barn og barnebarn. Men de finner fort ut at kjærligheten de følte for hverandre i ungdomsårene lever i beste velgående.

Kjærligheten blomstrer igjen – til tross for protester fra ektefeller og barn.

«Hazel og Mari er ikke superhelter, men de har kraft nok til å snu ryggen til livet de har levd og i en alder av 60 bestemme seg for å tilbringe resten av livet sammen – et liv de skal leve til fulle,» sier Tee Franklin.

Mer om tegneserien finner du her: «Bingo Love» på Kickstarter