Cocktail Slippers i MGP

Publisert

Kredfaktoren for Melodi Grand Prix heves nok et hakk i år når selveste Cocktail Slippers deltar med låta «Keeps on Dancing». Cocktail Slippers sloss om finaleplass når de går på scenen i delfinalen i Larvik lørdag 28. januar. – Låta er hundre prosent Cocktail Slippers og er selvfølgelig en rockelåt med et catchy refreng som publikum sikkert kommer til å synge med på. Den handler om en farlig kvinne som er utrolig vakker. Du vet den type kvinne som får de hun vil ha, sier Rocket Queen i Cocktail Slippers til Blikk Nett. På scenen har gitarist Rocket Queen med seg vokalist Hope, bassist Aurora de Morales, gitarist Zumba, trommis Bella Donna og Piper på keyboard. Cocktail Slippers startet karrieren i 2001 på restene av garagerockgruppa Barbarellas. Debutplata «Rock It!» kom i mai 2002 og besto i hovedsak av melodiøs powerpop med innslag av 60-talls garagerock. Via omveier havnet plata snart i hendene på den amerikanske artisten Little Steven (Steven Van Zandt), kjent fra Bruce Springsteens E-Street Band og tv-serien «Sopranos». Han spilte den hyppig på sitt radioshow «Little Steven's Underground Garage,» som sendes på over to hundre radiostasjoner i USA, og snart ble Cocktail Slippers invitert til å spille på Little Stevens festival i New York sammen med band som Iggy and the Stooges, New York Dolls og The Strokes. Nå går altså veien videre som en av 24 bidrag i Melodi Grand Prix 2012 som arrangeres av NRK i januar og februar. Konkurransen består av tre delfinaler; i Ørland 21. januar, i Larvik 28. januar og i Florø 4. februar. Finalen blir i Oslo Spektrum 11. februar. – Vi ble headhuntet som det så fint heter, forteller Rocket Queen.– Jeg så alltid på Melodi Grand Prix da jeg var liten, men har ikke hatt noe spesielt forhold til det etter at jeg ble voksen. Men i fjor så jeg på grunn av Lucky Bullets. Det var dødskult at de kom så langt, og de gjorde en kjempebra jobb. De banet på en måte vei for oss, sier hun og ler godt når Blikk spør om ikke Coctail Slippers er redd for å miste kred. – Trenden har snudd seg og nå er det ikke lenger slik at man taper kred ved å delta. Det er mange forskjellige artister med og de har åpnet opp for mange forskjellige sjangere.

– Hvorfor skal Blikks lesere heie på Cocktail Slippers?

– Nå kunne jeg vært partisk og sagt: «fordi vi har to lesber i bandet». Men jeg synes at Blikks lesere skal heie på Cocktail Slippers fordi vi er oss selv hundre prosent. Det blir skikkelig sirkus og vi skal ikke spare på noe som helst når vi framfører «Keeps on Dancing».

– Blir det pyroeffekter?

– Kanskje. Jeg kan i alle fall love at det ikke blir kjedelig å se på. Med NRKs kostymeavdeling i ryggen så blir det bra. For Cocktail Slippers er antrekk en viktig del av pakka, så det blir helt supert.

– Mange MGP-artister dukker opp som karakterer i dragshow. Er dere klar for det?

– Herregud, det har jeg ikke tenkt på. Vi må jo bli invitert hvis det skjer. Det er jo helt fantastisk. Coktail Slippers elsker nemlig dragshow.

– Får vi se dere i Pride Park under Skeive dager i sommer hvis dere vinner Melodi Grand Prix?

– Vi vinner! Og selvfølgelig stiller vi opp hvis vi blir invitert. Det er ikke noe å lure på. Cocktail Slippers er åpne for det meste og Skeive dager er alltid moro.

Vogue med Minnie-Oh

En annen Blikk-favoritt er Minnie-Oh, tidligere kjent som Miss Harmonika. Minnie-Oh er en rutinert artist som garantert vil benytte sine tre MGP-minutter til fulle med et kobbel mannlige vogue-dansere. Mange homoer vil fryde seg over å se den legendariske dansen, kjent fra drag-dokumentaren «Paris is Burning» (1999) og Madonnas hitlåt «Vogue», på en norsk scene. Var det noen som bekymret seg for homooverdose i MGP? Ikke Blikk. Hver torsdag i de fire MGP-ukene sender NRK et 40 minutters tv-program fra hver av de respektive finalebyene. Vinneren i Oslo Spektrum får representere Norge under Eurovision Song Contest 2012 i Baku i Aserbajdsjan i mai.

Mer info:

nrk.no/mgp