Dans for damene

Publisert

Klart for Silver Ladies Tea Dance. Edwige Mortyr og Wenche Solberg Hansen fra seniornetteverket i Oslo og Akershus har stor tro på konseptet. I mange år har de ønsket seg et sted hvor voksne lesber kan komme sammen, prate, danse og ha det moro. Nå arrangerer de i samarbeid med utestedet Elsker Silver Ladies Tea Dance den tredje lørdagen i måneden. – Vi har kafeen 50 + i regi av seniornetteverket, men vi ser at lesbene uteblir. Jeg har fått tilbakemeldinger om at de savner et egnet sted hvor de kan danse, og hvor det også er gode stoler slik at de kan trekke seg litt tilbake og prate sammen. Da jeg kom til Oslo på 90-tallet, var det Potta som gjaldt, og der husker jeg at jeg ble veldig godt tatt i mot. Denne inkluderingen ønsker vi å skape. Mange ringer meg, og de synes ikke det er så lett å gå ut og ta kontakt på byen. Dette kan være en ny åpning for mange som vil treffe andre damer, sier Wenche Solberg Hansen til Blikk Nett.

– Hva slags musikk skal spilles?

– Dj-en skal spille musikk som passer for en svingom. Jeg er selv glad i ABBA, men det blir alt fra 70-tallet til Lene Malins sensuelle melodier.

– Hva er dine forventninger til denne damekvelden?

– Jeg har kjempeforventinger. Vi innfører noe nytt ved at damer kan komme på ettermiddagen og prate og danse. Det blir ingen kleskode. Du kan komme som du er, men dette er en damekveld, så akkurat denne kvelden er det ikke adgang for menn. Det er viktig at vi har muligheten til å ha en skikkelig damekveld, og vi henvender oss til alle over 40 år, sier Wenche Solberg Hansen. Dørene åpnet kl. 16 på ettermiddagen, og Silver Ladies Tea Dance varer til klokken elleve. – Tea Party er populært. Mange går ut lørdager eller etter jobben. Spiser og svinger seg litt. Vi syntes at navnet Silver Ladies Tea Dance passet så fint. Her får du sjansen til å komme sammen, spise og prate, men du kan danse med en gang, forsikrer Solberg Hansen. Silver Ladies Tea Dance på Elsker i Oslo.16. mars, 20. april, 18. mai og 29. juni. Dørene åpner klokka 16.