Veronica Arabella. Foto: Lilly Leana Dula Johansen.
Veronica Arabella. Foto: Lilly Leana Dula Johansen.

Debuterer med skeiv musikk

Veronica Arabella er et nytt, skeivt talent i det norske musikklivet.

Publisert

Veronica Arabellas (20) første singel «Touch Me» er nå sluppet sammen med musikkvideo regissert av Peter Theisen Amlie. Her skildres en romanse med en annen kvinne.

Utfordre kjønnsrollene

Veronica Arabella kommer fra en kunstnerisk familie i Oslo, så for henne var veien til musikken naturlig. «Touch Me» beveger seg i et melodiøst og følelsesladet univers.

– Nå er jeg ikke særlig glad i merkelapper, men jeg vil vel si at musikken min beveger seg innenfor sjangere som barokk-pop, soul og RnB. Jeg er veldig glad i stor lyd, og ønsker et unikt lydbilde, sier Veronica Arabella til Blikk nett og forteller at hun har tretten musikere som spiller i ensemblet sitt.

– Jeg ønsker å lage musikk med mye sensualitet og sårhet. Jeg vil veldig gjerne dele det jeg føler, og forhåpentligvis få andre til å føle noe også, forteller hun.

Veronica Arabella er bifil, og opprinnelig var planen for musikkvideoen å spille mot en mann. Hun ville ha en veldig stereotypisk maskulin mann til å spille en rolle som utfordret kjønnsrollene, med blant annet leppestift og hårruller.

‒ Men da jeg ikke fant noen som passet, bestemte jeg meg heller for å bruke en jente. I ettertid er jeg ekstremt glad for at jeg gjorde det. Jeg synes videoen er perfekt slik den ble, og Sigyn Åsa Sætereng som jeg spiller mot, er bare så vakker å se på.

– Hva sier kjærlighet mer enn Gud?

Musikken hennes har fått gode tilbakemeldinger. Likevel har hun merket at ikke alle er like glad for at hun skildrer noe annet enn heterofil kjærlighet.

Hun forteller at hun har fått tilbakemeldinger fra ortodokse katolikker som har blitt provosert av hun kysser en kvinne foran en statue av Jomfru Maria.

‒ Det var virkelig en oppvekker for meg. Jeg har alltid hengt i kretser hvor legningen min har vært akseptabel, så jeg har nok vært i en liten boble. Det å innse at folk faktisk hater mennesker som meg og andre i lhbti-miljøet er helt ubegripelig for meg. Etter det så handlet ikke videoen lenger om meg like mye som før, men om hele lhbti-bevegelsen og hvor stolt jeg er av å være en del av den. For å sitere videoens regissør Peter, som selv er kristen: «denne sangen handler om kjærlighet, og hva sier kjærlighet mer enn Gud?»

Veronica Arabella er nå på vei inn i studio for å spille inn en EP, som slippes til sommeren. «Touch Me» kan du se og høre her på Blikk nett.