Dokumentar om Regnbågen

Se dokumentaren «Leva. Älska» om Europas første seniorhus for skeive.

Publisert

Mette Aakerholm Gardells dokumentar «Leva. Älska» deltar i konkurranse om HUMAN-prisen 2018.

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival er en filmfestival som setter fokus på menneskerettigheter og menneskers kamp for et verdig liv. Festivalen byr på norske og utenlandske dagsaktuelle dokumentarfilmer i kombinasjon med debatter, konserter, seminarer, workshops og performances i Oslo.

Festivalens HUMAN-prisen innebærer 50 000 kroner gitt av Bergesenstiftelsen og Stiftelsen Ship-Ring, samt en kvalifisering til Amanda-nominasjon og «Leva. Älska» konkurrerer med syv andre norske dokumentarfilmer.

I dokumentarfilmen «Leva. Älska» lar regissør Mette Aakerholm Gardell oss bli kjent med beboerne i Regnbågen, Europas første seniorhus for skeive, som åpnet høsten 2013 i Stockholm.

Målet er å gi trygghet og fellesskap til mennesker som ofte har opplevd marginalisering og sosial utestenging. I filmen følger vi tre personer tett på: Agneta som levde et åpent og utfordrende liv i utlandet, men som aldri virkelig kunne komme ut til sin familie hjemme i Sverige. Ingbritt som levde mer enn halvparten av sitt liv i et heteroseksuelt forhold, men som bestemmer seg for å skille seg og leve som lesbisk, og Tomas, som vokste opp med en homofob far, og viet sitt liv til aktivisme.

«Leva. Älska» er regissert av Mette Aakerholm Gardell og produsert av Stina Gardell. Paret har tidligere laget dokumentaren «Ingen mann i sikte».

«Leva. Älska», Cinemateket, torsdag 8. mars, kl. 21, Dronningens gate 16, Oslo.

«Leva. Älska», Klingenberg 2, søndag 11. mars, kl. 17, Olav Vs gate 4, Oslo.

Mer info: HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival

Living Loving Trailer [ENG] from MANTARAY FILM on Vimeo.