Horrora Shebang i Drag Syndrome. Foto: Damien Frost.
Horrora Shebang i Drag Syndrome. Foto: Damien Frost.

Drag Syndrome til Elsker

I november serverer gruppa Drag Syndrome «drag mayhem» på Elsker i Oslo.

Publisert

Dragdronningene i gruppa Drag Syndrome er ikke som alle andre. De har det lille ekstra. I november serverer gruppa «drag mayhem» på Elsker i Oslo.

Drag Syndrome er et prosjekt i regi av Culture Device og støttes av Arts Council of England. Målet er inkludering og metoden er å slippe til nye talenter og stemmer i kulturfeltet. Det unike med Drag Syndrome er at alle medlemmene har Downs syndrom.

Det var sist sommer at draggruppa Drag Syndrome for alvor ble en snakkis etter en rekke opptredener i Øst-London. Gruppas dragdronninger, som teller blant andre Madam Horrora Shebang, Lady Francesca , Gymma Black, Frozzita Hongkong og Jonny Jonny Come Home, utfordrer normer og isolerer fordommer i en sky av pudder og glitrende øyeskygge.

Otto aka Horrora Shebang

«På dagtid er jeg en mann, men når det blir kveld er jeg en dragdronning,» sier Horrora Shebang i et intervju med PinkNews. Horrora Shebang heter Otto Baxter på dagtid og er en prisvinnende skuespiller og filmskaper.

Baxter har gjort suksess med filmer som «Ups & Downs» (2013), som representerte Storbritannia på The American Pavillion på filmfestivalen i Cannes i 2014, og «samuel-613» (2014).

Horrora Shebang har turnert Storbritannia sammen med «søstrene» i Drag Syndrome, og sammen gjorde de stor suksess på festivalen Sink the Pink i London nylig.

Horrora Shebang ser på det å ha Downs syndrom som noe unikt for en dragartist.

«Det er noe som får mennesker til å bli mer ’open minded’,» sier Horrora Shebang og gir noen tips til de som har lyst å prøve drag, men som kanskje ikke tør.

«Ikke vær redd. Ikke vær nervøs. Er du for nervøs glemmer du teksten.»

X-mas Tease!

9. og 10. november skal Drag Syndrome legge Oslo for sine føtter når de opptrer som headlinere i showet X-mas Tease!, som er Fifi von Tassel og Miss Trultes årlige juleshow på Elsker.

Info og billetter: Fifi von Tassel & Miss Trulte presents: X-mas Tease!

Bli kjent med Drag Syndrome

Møt Horrora Shebang