Dropper Øya PWR BTTM?

PWR BTTM anklages for seksuelle overgrep.

Publisert

Øyafestivalen har en rekke skeive artister og band med queer edge på plakaten i år. Et band det har svirret godord om er duoen PWR BTTM fra USA.

Ben Hopkins (gitar, vokal) og Liv Bruce (trommer, vokal) betegner seg som queer, og Liv Bruce identifiserer som trans. De har fått en stadig større fanbase siden de slapp debutalbumet «Ugly Cherries» i 2015. Det var derfor knyttet store forventninger til oppfølgeren «Pageant» som ble sluppet 12. mai. Forventninger ble derimot snudd til sjokk og avsky da det i begynnelsen av mai begynte å sirkulere historier om Ben Hopkins og seksuelle overgrep.

Det har stormet rundt Hopkins tidligere. I desember i år ble et bilde av Hopkins sirkulert hvor hen poserer ved siden av et hakekors tegnet i sanden på en strand. Hopkins beklaget oppførselen og fortalte i en uttalelse at bildet stammer fra 2011 og «en tid i livet hvor jeg syntes det var morsomt å være ’politisk ukorrekt’ og jeg forsto ikke konsekvensene.» Hopkins la til at det ikke representerer hvem hen er i dag.

Så, tidlig i mai dukket det opp andre historier om Hopkins, blant annet en rekke innlegg i sosiale medier som Facebook. Historiene omtaler seksuelle overgrep og sex uten samtykke. Påstanden ble først delt i en lukket Facebook-gruppe, og ble siden sirkulert via Twitter og Reddit.

PWR BTTM responderte med en uttalelse på sin egen Facebookside:

Bandets uttalelse ble ikke godt mottatt. Derimot dukket det opp nye anklager. Bandet Adult Mom, som turnerte med PWR BTTM i 2015, skrev i en Twitter post at PWR BTTM var blitt opplyst om anklagene tidligere i år.

.@PWRBTTMBAND jw how were you surprised when you were contacted about this already months ago?

— adult mom ?? (@adultmomband) May 11, 2017

Siden anklagene mot Hopkins ble kjent har flere band og artister kuttet sine bånd med PWR BTTM, blant annet en rekke band som etter planen skulle varme opp for bandet på turné. Plateslipp-konserten som nylig var planlagt i Rough Trade i Brooklyn ble avlyst og bandets management Salty Artist Management har droppet bandet.

Bandets turné i USA i forbindelse med plateslipp er nå kansellert og en rekke festivalopptredener er også avlyst. Både Hopscotch Music Festival og festivalen Bled Fest har annonsert at PWR BTTM ikke lenger står på plakaten.

PWR BTTM står på plakaten til årets Øyafestivalen men om konserten lørdag 12. august blir avlyst er uklart. Øyafestivalen er i tenkeboksen ifølge Dagbladet, som også kan melde at PWR BTTM er fjernet fra alle spillelister hos NRK.