En-to-tre: Happy Pride!

– Dans alt dere kan for de som ikke tør eller kan!

Publisert

Under åpningsshowet i Pride Park berømmet Hans Heen Sikkeland, leder av FRI Oslo og Akershus, de frivilliges innsats på Oslo Pride og oppfordret publikum til å si et rungende «Happy Pride!»

Heen Sikkeland fulgted opp med

– Dans alt dere kan for de som ikke tør eller kan! før han introduserte Helse- og omsorgsminister Bent Høie.

–Vi skal vise vår kjærlighet med den største selvfølgelighet. Vi gifter oss og får barn med den største selvfølgelighet. Det vekker ikke lenger oppsikt at gutter elsker gutter og at jenter elsker jenter. Men la oss huske at noen kan føle at det er ensomt å være annerledes, nå som mange er blitt alminnelige, sa Bent Høie.

–La oss feire både annerledesheten og alminneligheten. Det blir ikke sving på sangen hvis alle synger med samme stemme. Det blir ikke sving på dansen om alle bruker samme takt. Fest blir alltid best med forskjellige deltakere. La oss synge på hvert vårt vis, la oss danse på hvert vårt vis, la oss feire annerledesheten, alminneligheten og mangfoldet med den aller aller største selvfølgelighet! sa Høie.

Dragduoen X-Dolls var konferansierer på kveldens åpningsshow i Pride Park og artistene på åpningsshowet inkluderte blant andre Shy for Shore, F.N.Y. og årets pridelåtartister Sam&Sky.