Engler i teatersalong

Hiv og kjærlighet er tema på Nationaltheatrets teatersalong lørdag 7. april.

Publisert

Lørdag 7. april inviterer Nationaltheatret til teatersalong før del 1 og 2 av den kritikerroste forestillingen «Engler i Amerika», som handler om New York på midten av 80-tallet der mange homofile levde hemmelige dobbeltliv.

«Engler i Amerika» ble skrevet av den homofile dramatikeren Tony Kushner, som fikk Pulitzer-prisen for stykket i 1993. Dramaet har undertittelen «A Gay Fantasia on National Themes» og dreier seg om livene til åtte mennesker som på en eller annen måte har en forbindelse til hverandre, med aidsepidemien på midten av 80-tallet i Ronald Reagans USA som bakteppe.

Teatersalongen er inspirert av stykket, og tar opp spørsmålene: Hiv og kjærlighet.

Over tretti år har gått siden hiv og aids var ukjente diagnoser. I dag finnes medisiner som holder viruset i sjakk. Vi trenger ikke lenger frykte en epidemi. Hiv-positive kan leve et fritt liv på jobb, på reise og som foreldre. Allikevel dukker det opp eksempler i pressen i dag som fremstiller et liv med hiv som den rene katastrofe.

Er det slik at vi ikke lenger frykter hivsmitte? Hvordan er det å leve med hiv i Norge i dag? Er stigmaene man opplevde på 80-tallet forsvunnet? Hva er hiv-kunnskapen vår?

I salongen stiller Reidar Schei Jessen, psykolog, redaksjonsmedlem i FETT. Schei Jessen skriver om aids i kulturtidsskiftet MELK. Møt også Andrès Lekanger, studerer vernepleie og er skeiv aktivist i Prostituertes interesseorganisasjon. (PION) Han er forfatter bak boka Prositusjon. Hannah Wozene Kvam, artist, skribent og slam-poet, er rådgiver i Akershus fylkeskommune for kultur og mangfold, og salongens ordstyrer.

Teatersalongen starter kl. 12.15. «Engler i Amerika» begynner kl. 13 og slutter kl. 22 samme kveld.

Teatersalongen, Nationaltheatret, Hovedscenen, lørdag 7. april kl. 12.15, Johanne Dybwads plass 1, Oslo.

Mer info: nationaltheatret.no